Остър спор се разгоря в ефира на БНР между председателя

...
Остър спор се разгоря в ефира на БНР между председателя
Коментари Харесай

Спор в ефира на БНР между Цветан Цветанов и Елена Йончева

Остър спор се разгоря в ефира на БНР сред ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

Журналистката уточни претекстовете за вота на съмнение към държавното управление, който опозицията внася във вторник.

Помолена да разяснява триумфа със залавянето на пандизчията, Йончева отговори: " Провалите на държавното управление по тематиката " Сигурност " са хронични и залавянето на един избягал пандизчия не може да заличи причините за вота на недоверието. Вижте какво се случва в България. Колко избягали пандизчии има и какъв брой от тях са хванати? Тези проблеми и решаването им не са леви или десни политики. Обещанието на ГЕРБ да назначи 6000 служители на реда във всяко обитаемо място, не се случва. Телефонние измами, ликвидиране на данъчен контрольор, на предприемач, стотици мигранти се залавят в центъра на страната и на излизане от България... ", продължи Йончева, откакто няколко пъти водещата я помоли да се води полемика, а не политически монолог.

Цветан Цветанов разяснява: " Вотът на съмнение е част от парламентарната процедура. Надявам се дебатът в Народното събрание да бъде доста по-аргументиран, тъй като в този момент се насочат повече внушения посредством консттатации. Има недостиг на способени хора, които да приказват от името на опозицията по тематиката сигурност. Да, има проблеми в бранш " Сигурност ", само че и има и систематичен метод за тяхното решение. Какво направиха Българска социалистическа партия през 2014 година, когато численият състав беще фрапантно понижен. Това беше моделът на ЩАЗИ. "

Цветанов напомни за закриването на държавната компания BMW. " Това стана по Ваше време, г-жо Йончева. Вие закрихте цяла една конструкция. Съкратихте СОД-МВР - съзнателно, с цел да бъде предоставена на частната охранителна активност ", уточни Цветанов.

Нека опозицията да си поправя изявленията и да бъде по-отговорна, прикани той. Да оценяваме това, което се прави. Когато министър председателят идва в Народното събрание, " идвал от боязън ", когато не идва - " не идва " от боязън ".

На въпрос какво ще е решението от днешната минисреща в Брюксел за мигрантите, Цветанов отговори: " Отново опозицията спекулира по този въпрос. Днес решение няма да се взима, това е нечиста сделка на Нинова. Но би трябвало да сме нсасно, че единствено единната позция ма Европейски Съюз може да ни подсигурява сигурност и в България, Българска социалистическа партия заиграва със страховете на хората. Борисов пази националните ползи. Разчитаме на европейските социалисти, за жалост тяхната позиция не кореспондира с позицията на социалистите в България ", съобщи Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР