Остър сблъсък в ефир се получи между Васил Гарнизов и

...
Остър сблъсък в ефир се получи между Васил Гарнизов и
Коментари Харесай

Политолог към Антоанета Христова: Борисов е омръзнал, вие също

Остър конфликт в ефир се получи сред Васил Гарнизов и Антоанета Христова по линията улица-власт . Основна тематика на разногласието бе кой стои зад митингите и има ли втори и трети проект зад настояванията на стачкуващите.
Исканията на протестиращите не са диалогични в своята същина. Те споделят - махнете ги, пък тогава ще приказваме какво желаеме. Президентът още от началото на мандата си има желанието да трансформира страната в президентска република. Трябваше му метод да легитимира това свое искане. Протестът е готвен доста от дълго време. Трябваше да се съчетаят " звездите ", с цел да се извадят повече хора, уточни Христова пред bTV.
Гарнизов обаче опонира - диалогът е в друга посока . Според него би трябвало да се приказва за съществуващата прокурорска република, а не за " фиктивно измислената президентска република ".
" За президентска република се приказва на интервали. Това не може да е централна тематика нито на държавното управление, нито на улицата, нито при нас. В момента има настояща прокурорска република - без значение кой, по какъв начин и къде е определен, основният прокурор остава някак без контрол и излиза от сенчестите коридори , в които би трябвало да му е работата. Истинският прокурор събира доказателства и ги дава на съда ", отсече Гарнизов.
Разрази се изострен спор. Христова го упрекна, че няма съответни данни, а приказва за фотографиите си от улицата, а Гарнизов отсече - Вие си се занимавайте с втори и трети проект. Фотографиите на площада желаят оставка, блага. Борисов е омръзнал, вие също.
" Три оставки желае митинга, а получава други четири или пет. Моето усещане е, че сред двете страни власт-улица няма разговор. Ако беше “Борисов 1 ” или “Борисов 2 ”, щеше да се прояви еластичност и мощно политическо възприятие и щеше да постъпи по различен метод. Сега това не е на разположение ", уточни Гарнизов.
Христова уточни част от новите рокади в кабинета като " положително попадение ".
" Струва ми се, че изборът на проф. Петков е добър - той беше част от щаба, чест представител е по медиите. Другите оферти будят въпроси. Почти няма човек, който да не бъде уверен, че министърът на туризма би трябвало да бъде заменен. Питанката е повода - дали се осъзнава ", съобщи Христова и добави, че промяната на министър Ангелкова е победа за Валери Симеонов.
" Защо се вършат тези промени? Защото има митинг. Улицата има претенции и един тип министър председателят Борисов демонстрира, че чува и че е еластичен. Но наподобява сред двете страни няма чуваемост - образецът неверно е чул. Улицата желае три неща - неговата оставка, тази на Гешев и отстраняването на Пеевски от властта ", уточни Гарнизов.
„ Вчера на улицата видях „ в допълнение гориво “ и повече хора. Снощи имаше радикализиране . Никой обаче от обособените министри не се разяснява. Няма нито един афиш, който да споделя „ благодаря ви, че сменихте този или оня “, сподели още политологът.
„ Бях, когато Румен Радев се изрече. Около него имаше 20 камери и стотина души, които желаеха да си вършат селфита с Румен Радев. Останалите 3 000 стачкуват пред Министерския съвет за рухване на държавното управление.
Има група хора, които са към Мая Манолова, към Румен Радев, към Румен Петков и Минчо Спасов. Глупава е тезата, че президентът провежда прелом, уточни още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР