Остър политически сблъсък във Вашингтон заради имигрантската политика на президента

...
Остър политически сблъсък във Вашингтон заради имигрантската политика на президента
Коментари Харесай

Доналд Тръмп навърши две години като президент на САЩ

Остър политически конфликт във Вашингтон поради имигрантската политика на президента и финансовата обсада на държавното управление. Така Съединени американски щати означават втората годишнина от встъпването на Доналд Тръмп в служба. Тръмп предложи краткотрайни гаранции за един милион незаконни имигранти, че няма да бъдат депортирани, в случай че съперниците му в Конгреса се съгласят да бъде построена стена на границата с Мексико. Демократите обаче отхвърлиха офертата.

 © Българска телеграфна агенция
Политическият 20 януари 2019 година във Вашингтон стартира със серия изказвания на Доналд Тръмп в Туитър още на зазоряване - основно за икономическите му достижения за към този момент половин мандат протекционизъм.

Президентът атакува председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Нарече я " несъизмерим коренен демократ ". Защото тя отхвърли офертата му от късно нощес към демократите - да се съгласят да бъде вдигната стена на границата с Мексико, с цел да бъде прекъсната продължаващата към този момент месец частична финансова обсада на държавното управление.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Планът включва 5,7 милиарда $ за физически загради. Не бетонна конструкция от едното ни океанско крайбрежие до другото, а стоманени бариери на стратегически места.
В подмяна Тръмп направи нетипичен за него компромис - с ползите на твърдия си електорат. Той предложи краткотрайни гаранции заедин милион незаконни имигранти, че няма да бъдат депортирани през идващите 3 години.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: За 700 000 " Мечтатели ", доведени нелегално от родителите им преди доста години. Те ще могат да получават разрешителни за работа, обществено обезпечаване. Също и за 300 000 с краткотраен статут на бежанци от войни и стопански рецесии.
Това съгласно Пелоси е " недопустимо ", тъй като по този начин въпросните имигранти отново няма да имат изясненост за ориста си в дълготраен проект.

Междувременно във Вашингтон и стотици други американски градове годишнината от влизането на Тръмп в Белия дом беше маркирана с протестни демонстрации на феминистки организации, една от задачите на които е готовност на женската част от електората против Тръмп за президентските избори след 2 години.
 Доналд Тръмп настоя за по-сериозни ограничения за сигурност по границата Доналд Тръмп настоя за по-сериозни ограничения за сигурност по границата
Доналд Тръмп с компромисно предложение, с което да се постави завършек на парализата във федералното държавно управление. Но демократите го дефинираха като "неприе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР