Остър недостиг на кадри изпитват железопътните превозвачи. Близо една трета

...
Остър недостиг на кадри изпитват железопътните превозвачи. Близо една трета
Коментари Харесай

Остър недостиг на машинисти у нас

 Остър дефицит на фрагменти изпитват железопътните превозвачи. Близо една трета от работещите бригади във влаковете са в пенсионна възраст. Според хора от сектора повода за неналичието на фрагменти се корени и в дребния потенциал на единственото приблизително учебно заведение в Горна Оряховица, където се обучават помощник-машинисти.

В опит да трансформират обстановката, учебно заведение и бизнес в Русе реализираха съглашение и се възнамерява откриването на паралелка за помощник-машинисти в Гимназията по превоз. Ще се одобряват възпитаници от цялата страна, а образованието ще бъде освен в класната стая, само че и в действителни условия. Затова огромна частна жп компания се включва в помощ на учебното заведение. Тя ще дава стипендии на отличните възпитаници. Предвижда и обществени задължения като възнаграждение на общежитието за децата, които не са от Русе. След довеждане докрай пък обезпечава контракт за работа на помощник-машинистите и дава обещание положителни заплати.

В гимназията по превоз са оптимисти и чакат огромен интерес към новата компетентност. Обещават отлични материална база и високи стандарти при образованието, съчетаващо доктрина и процедура. А от жп компанията са уверени, че железниците са бъдещето в транспортните и пътнически транспорти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР