Остър дефицит на кадри затруднява компаниите от морския бранш у

...
Остър дефицит на кадри затруднява компаниите от морския бранш у
Коментари Харесай

Остър дефицит на кадри затруднява компаниите от морския бранш у нас

Остър недостиг на фрагменти затруднява фирмите от морския отрасъл у нас. Това заяви кап. Александър Калчев, изпълнителен шеф на „ Параходство Български морски флот “ и ръководител на Българската морска камара, която на 19 декември празнува 30 година от основаването си. 

„ Най-голямата ни болежка към днешна дата е неналичието на младежи. Недостиг на фрагменти към този момент има за всички специалности. Преди години със съдействието на камарата и на Асоциацията на корабостроителите и кораборемонтчиците в Технически университет-Варна бе разкрита компетентност „ Корабостроене и морска техника “. Подготовката дава необикновен взор в морското инженерство, само че за жалост ползата по никакъв начин не е огромен “, даде образец кап. Калчев. Според него продължителен е дефицитът на механици за флота, а тази година за първи път е имало отлив на претенденти да учат в влиятелната компетентност " Корабоводене ", която приготвя капитани, написа в. " Труд ". 

За да разпространява морските специалности, Българската морска камара учреди набирателна сметка за образуване на финансов фонд за стипендии. Те ще се дават освен на студенти, само че и на възпитаници от профилирани гимназии, в това число и от райони, където реализацията на младежи с капацитет е сложна. При старта на самодейността в сметката бяха набрани 10 000 лева Стипендиите ще утвърждава УС на БМК, който ще взема поради освен отличния триумф, само че и други критерии като обществените благоприятни условия на фамилията на претендента, да вземем за пример, изясни кап. Калчев.

Той регистрира, че членовете на камарата - пристанища, огромни и дребни компании от морския бизнес, към този момент са 66, като най-новите попълнения са двете огромни риболовен сдружения " БГ фиш " и " Черноморски изгрев ". 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР