Останките на потъналата преди 51 години френска подводница с целия

...
Останките на потъналата преди 51 години френска подводница с целия
Коментари Харесай

Изчезнала френска подводница бе открита след 51 години

Останките на потъналата преди 51 години френска подводница с целия екипаж на борда бяха открити в Средиземно море, написа английския вестник " Таймс ".

Семействата на 52-членния екипаж се разплакаха и въздъхнаха с облекчение, откакто чуха, че американски транспортен съд за търсене е разпознал „ Минерва “ , която лежи, разрушена на три елементи на 7 800 фута на 30 благи от Тулон.

Дългaта съвсем 55 метра дизелово-електрическа подводница, която бе единствено на седем години, изчезна, до момента в който се връщаше в Тулон на перископна дълбочина, тъкмо под повърхността, в неприятно време през януари 1968 година Седмици на търсене, в това число гмуркания и на пълководец Жак-Ив Кусто, фамозния морски откривател, не носят резултат. Подводницата не е открита, а държавното управление на президента де Гол спуска воала на държавната загадка . Предполагаше се, че „ Минерва “ е била наводнена, след което е потънала и се е разцепила под силата на налягането, само че изобилстват и по-чудати теории, в това число, че е хваната от Съветския съюз или отвлечена от интернационална тайфа пирати.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1153257082759655426
" We have just found the Minerva "

French submarine missing for more than 50 years found by search team
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Миналата година, след акция, водена от Ерве Фов , сина на капитана, министърът на защитата Флоранс Парли се съгласи да разсекрети файловете за „ Минерва “. Търсенето стартира през януари. „ Мисля си за фамилиите, които чакат този миг толкоз дълго време “, посочи Парли, откакто апаратът на компанията „ Оушън Инфинити “ откри подводницата. " Това е триумф, облекчение и механически героизъм ", добави тя.

Г-н Фов, който е бил на пет години, когато татко му, лейтенант Андре Фов , изчезва, сподели: „ Това е облекчение, извънредно прочувствено е. Тези 52-ма моряци са били изоставени в прочут смисъл “. Той в никакъв случай не е губил вяра, един ден да научи ориста на татко си „ човек, който помня в най-малкия подробност “. Чувайки новината, фамилиите бяха „ завладени от страстите и някои от тях се сринаха, облени в сълзи “ , сподели той.-->

Всъщност, Фов принуди страната да възобнови случая с „ Минерва “ откакто намери на 41 от 52-те фамилии на екипажа и стартира акция за ново търсене, което да употребява съвременни технологии. Компютрите са моделирали приливите и теченията, с цел да изчислят най-вероятната траектория на подводницата при потъването, скоро след диалога по радиото с съпътстващ морски патрулен аероплан. Била е единствено на час от Тулон. Обсегът на търсенето бе уголемен от първичния. Подводен уред с робот “дрон ” изпрати видео, което разреши на търсещите да открият останките.
 
A private search vessel has located the Minerve - a French submarine that went missing in the western Mediterranean more than 50 years ago.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР