Останките на хора, екзекутирани по време на Френската революция, са

...
Останките на хора, екзекутирани по време на Френската революция, са
Коментари Харесай

Френски параклис крие останки от гилотинирани

Останките на хора, екзекутирани по време на Френската гражданска война, са открити в стените на „ Параклиса на покаянието “, ситуиран в VIII окръг на Париж.

Управниците на параклиса стигнаха до това умозаключение след изчерпателен разбор на исторически документи и инспекция на тази доктрина благодарение на особено съоръжение.

" Досега параклисът се смяташе единствено за паметник, повдигнат в памет на кралското семейство. И едвам неотдавна открихме, че той е и некропол на Революцията ", съобщи шефът на параклиса Емерих Пениге дьо Стуц в изявление за „ Льо Паризиен “, представено от БГНЕС.

Параклисът е повдигнат през 1826 година на мястото на гробището „ Мадлен “, където френски благородници, сред които Луи XVI и Мария Антоанета, са екзекутирани на гилотината

Потвърждение на догатката, че останките към момента са в региона на параклиса Стуц намерил в бележките на Луи XVIII, който разпоредил " земята, напоена с кръвта на жертвите, да приюти строителна площадка ".

Той обърнал внимание и на странното разположение на стените сред редовете от колони, като по проектите от 1853 година те даже били маркирани с черно.

„ Плаках, когато ме увериха, че това са човешки остатъци “, споделя Пениге дьо Стуц.

След това пробили още няколко дупки и направили сходни инспекции. Те съумели да схванат, че „ в долния параклис има четири предмета - по всяка възможност дървени кутии с кости, покрити с кожа “.

Въз основа на резултатите от проучванията, Стуц подготвил отчет до 10 септември 2018 година, в който в детайли описал констатациите

Вестникът твърди, че общо стените на параклиса могат да съдържат останките на към 500 души, наказани на гибел по време на Революцията. Нещо повече, това са както представители на благородството, по този начин и редица революционни фигури.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР