Останки от двама възрастни, открити досега при трети разкопки на гробницата на Tulsa Race Massacre

...
Останките на двама възрастни бяха открити при археологически разкопки в
Коментари Харесай

Останките на двама възрастни бяха открити при археологически разкопки в гробището Oak Lawn в Тълса, Оклахома, на фона на усилията за намиране на неидентифицирани жертви на клането в Тулса Рейс през 1921 г.

При продължаващите трети разкопки, които започнаха по-рано през септември, археолозите разкриха 22 гробни шахти, сред които бяха открити две останки.

„Имаме двама възрастни в прости дървени ковчези и единият от тях се ексхумира днес“, каза Кари Стакелбек, щатският археолог, във видео, публикувано в сряда на страницата на 1921 Graves във Facebook, която беше създадена от града с видео на живо и актуализации на разкопките.

Вторият възрастен се очаква да бъде ексхумиран в четвъртък, каза Стакелбек.

Разследващите са използвали ограничена информация относно лица, погребани в гробището от смъртни свидетелства и погребални домове, според Stackelbeck.

Зрителите гледат как избухва пожар по време на състезателния бунт в Тулса през 1921 г. Зрителите гледат как избухва пожар по време на състезателния бунт в Тълса през 1921 г. Библиотека Макфарлин, Университет на Тълса

От тази информация те са успели да определят, че търсят „няколко възрастни мъже, които е трябвало да бъдат погребани в обикновени дървени ковчези тук, в гробището Oaklawn“, каза Stackelbeck.

„Това означава, че когато разкопаваме някои от тези други гробове, сме стигнали до точка... където можем да определим, че те са по-елегантни или по-хубави ковчези и не са от вида, който иначе бихме очаквали да са се предполага, че са свързани с лицата, които продължаваме да търсим“, добави тя.

Разкопките са част от Разследването на Грейвс от 1921 г., опит за идентифициране на неидентифицираните към момента жертви на клането в Тулса Рейс през 1921 г. Първите пълни разкопки се състояха на 21 юни и бяха открити 35 погребения, включително 20 останки, които бяха ексхумирани, според град Тълса. Второто пълно разкопаване се проведе през октомври и 22 ноември и даде още 32 открити погребения, включително осем останки, които бяха ексхумирани, съобщи градът.

Расовите бунтове в Тълса от 1921 г., наричани още расовото клане в Тълса, доведоха до смъртта на стотици афро-американски жители на градския квартал Грийнууд – тогава икономически център на чернокожите, известен още като Черната Уолстрийт – когато тълпа бели бунтовници ограбиха и изгори общността.

Историците смятат, че около 300 души са загинали, след като повече от 1000 домове са били опожарени и разрушени. В края на насилието Black Wall Street беше унищожен.

Телата са били погребани от непознати в масови гробове, докато семействата на жертвите са били задържани при военно положение, според Скот Елсуърт, историк от Мичиганския университет, който е работил по възстановяването на гробовете на бунта в Тулса от десетилетия.

На семействата никога не е било казано дали близките им са починали или къде са погребани и не е имало никакви погребения, добави той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР