Останките на аржентинската подводница Сан Хуан, изчезнала преди една година

...
Останките на аржентинската подводница Сан Хуан, изчезнала преди една година
Коментари Харесай

След една година издирване откриха потъналата аржентинска подводница „Сан Хуан“

Останките на аржентинската подводница " Сан Хуан " , изчезнала преди една година с 44 души екипаж , бяха открити в Атлантическия океан , предадоха международните организации, като се позоваха на известие на аржентинските военноморски сили.
 
Подводницата изчезна на 15 ноември 2017 година От септември в издирвателната акция се включи американската частна компания Оушън инфинити с миниподводница, пусната на 800 метра дълбочина. Именно тя е локализирала потъналата аржентинска подводница.

 
В края на предходната година и началото на актуалната кораби от десетина страни се опитваха да локализират " Сан Хуан ". Сега подводен миниробот, оборудван с камера, е снимал фрагменти от потъналата подводница на към 4 00 километра от крайбрежията на Патагония. Преди да оповестят публично новината, аржентинските управляващи са предизвестили околните на 44-те членове на екипажа. Компанията Оушън инфинити ще получи от аржентинските управляващи 7,5 милиона $ поради това, че е локализирала " Сан Хуан ".
 
Подводницата с дизелово и електрическо задвижване, немско произвеждане, беше закупена през 1985 година Тя бе една от трите подводници в аржентинските военноморски сили. През 2014 година тя беше ремонтирана и беше заменена акумулаторната й система. Данните за подводен гърмеж в зоната, в която се намираше подводницата, поддържаха тезата, че след детонация на борда, тя е потънала.

-->
 
Преди спирането на информационната връзка с нея, командирът й е подал сигнал за проблем в акумулаторите. Според представител на аржентинските военноморски сили в този момент наблюдението на отломките от подводницата ще разреши да се откри повода за случая с нея.
 
Загубата на подводницата нанесе тежък удар на аржентинската флота, която в интервала 2008 година - 2014 година влага 20 милиона $ за модернизирането на подводниците си. Те се смятаха за " перлата " на аржентинските военноморски сили, чието съоръжение е остаряло, заради липса на финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР