Останки от храм на ацтеките, който испанският конквистадор Ернан Кортес

...
Останки от храм на ацтеките, който испанският конквистадор Ернан Кортес
Коментари Харесай

Археолози откриха останки от храм на ацтеките в Мексико

Останки от храм на ацтеките, който испанският конквистадор Ернан Кортес трансформирал в своя резиденция, бяха открити под емблематична постройка в столицата на Мексико.

Под внушителното здание “Насионал Монте де Пиедад " на централния площад бяха открити базалтови плочи, с които е било покрито намерено пространство в двореца на ацтексия държател Ашаякатл в Теночтитлан, властвал сред 1469 и 1481 година.
Снимка: Reuters
Той е татко на монарха Монтесумва, един от последните крале на ацтекската империя.
Снимка: Reuters
По време на разкопките са били разкрити и останките от основната резиденция на Кортес, където след краха на империята на ацтеките е била открита първата администрация на Нова Испания.
Археолози откриха рудници на 12 000 години в Мексико Преди 8 000 години мините са били наводнени поради повишението на равнището на международния океан
Археолозите са се натъкнали на находките по време на укрепителните работи на постройката " Монте де Пиедад ", датираща отпреди 3 века.
Снимка: Reuters
Археолозите Раул Барера и Хосе Мария Гарсия са разкрили останките на стая с размер 5 на 4 метра, построена с дялани камъни от алена вулканична канара.
Снимка: Reuters
Под резиденцията на Кортес на над три метра дълбочина е било открито друго базалтово калдаръмено покритие от предиспанската епока. То е оформяло намерено пространство, вътрешен двор, в двореца на владетеля Ашаякатл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР