Останки от безпилотни руски самолети са открити на румънска територия

...
Останки от безпилотни руски самолети са открити на румънска територия
Коментари Харесай

НАТО: За трети път в Румъния откриват останки от руски дронове

Останки от безпилотни съветски самолети са открити на румънска територия за трети път, оповестиха от НАТО в сряда. Говорителят на алианса Дилън Уайт сподели в изказване, че румънският дипломат уведомил съдружниците за „ продължаващите офанзиви на Русия против украинската пристанищна инфраструктура покрай Румъния “. Той обаче добави, че „ НАТО няма информация, сочеща някакво съзнателно нахлуване от страна на Русия против територия на съдружниците “.

Като член на НАТО Румъния е страна по съглашението за взаимна защита на НАТО. В събота румънски бойци откриха фрагменти от дрон към източното село Плауру покрай украинската граница, а Букурещ разгласи в неделя, че е протестирал пред съветското държавно управление. В началото на предходната седмица парчета от дрон към този момент бяха открити в региона на Плауру, против украинското пристанище Измаил единствено на няколко километра от откритието в събота.

Според Дилън Уайт Румъния е „ уведомила съдружниците, че за трети път фрагменти от дронове, сходни на тези, употребявани от Русия, са разпознати на румънска територия “. Румънският президент Клаус Йоханис и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха обстановката в телефонен диалог през уикенда. Столтенберг сподели в мрежата X, (бившата Twitter), че няма „ никакви индикации за желание да бъде ударена НАТО, само че ударите са дестабилизиращи “. Той също по този начин приветства решението на Съединени американски щати да разположат повече изтребители F-16 за въздушна полиция на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР