Останете си вкъщи, бъдете дигитални, призоваха от ДАЕУГражданите и бизнесът

...
Останете си вкъщи, бъдете дигитални, призоваха от ДАЕУГражданите и бизнесът
Коментари Харесай

Дават безплатен КЕП за ползване на е-услуги

„ Останете си у дома, бъдете цифрови ”, приканиха от ДАЕУ

Гражданите и бизнесът могат да се възползват от безвъзмезден заоблачен или мобилен КЕП за един месец
(снимка: CC0 Public Domain)

Гражданите могат да декларират е-услуги през Единния портал за достъп до електронни административни услуги и да подписват гратис документи с КЕП, оповестиха от Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

„ ДАЕУ уведомява жителите и бизнеса, че имат опция да декларират административни услуги без да е належащо да посещават на място съответната администрация, посредством Единния портал – www.egov.bg ”, обявиха от Агенцията.

Достъпът се прави посредством дипломиран електронен автограф (КЕП), публикуван върху физически притежател от доставчиците на удостоверителни услуги посредством своите платформи или личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националния застрахователен институт.

В резултат на въведеното изключително състояние, жителите и бизнесът ще могат да получат от „ Борика ” АД и „ Евротръст Технолъджис ” АД безвъзмезден заоблачен или мобилен КЕП, с който за интервал от един месец да подписват гратис заявките за електронни административни услуги. Подписването може да се прави в платформите на тези сдружения – B-Trust и Evrotrust.

„ Останете си у дома, бъдете цифрови. Заявявайте административни услуги електронно ”, приканиха от Агенцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР