Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни продължават съпротивата,

...
Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни продължават съпротивата,
Коментари Харесай

Киев: Мариупол не е превзет, искаме помощ

Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни не престават съпротивата, като отхвърлят настояването на руснаците да се предадат,

Това съобщи украинският министър председател Денис Шмигал, представен от „ Ройтерс “.

„ Градът към момента не е паднал “, акцентира Шмигал. По думите му част от Мариупол е под контрола на украинските сили и те ще „ се борят до дъно “.

Шмигал добави, че другата седмица Украйна ще изиска спомагателна финансова помощ по време на пролетната среща на Международния валутен фонд и Световната банка, която ще се състои във Вашингтон.



„ Нуждаем се от още пари, с цел да изпълняваме филантропичните и публичните си отговорности “, съобщи украинският министър председател. „ Към момента стопанската система ни работи на половина, тъй че се нуждаем от финансова поддръжка “.

Заради войната Украйна образува бюджетен недостиг от към 5 милиарда $ на месец.



Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба пък съобщи, че Русия и Украйна не са имали скорошни дипломатически контакти.

В изявление за Си Би Ес Кулеба уточни, че Мариупол може да се окаже „ алена линия “ за мирните договаряния, а обстановката там е „ ужасна “.



Гаранцията на Русия, че ще пощади живота на украинските бойци, които се предадат и сложат оръжие, беше отхвърлена от бранителите на Мариупол.

По-рано съветската войска разгласи, че ще спре краткотрайно огъня, с цел да даде опция на украинските бойци в града да се предадат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР