Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни продължават съпротивата,

...
Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни продължават съпротивата,
Коментари Харесай

Украинският премиер: Нашите защитници в Мариупол не са се предали

Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни не престават съпротивата, като отхвърлят настояването на руснаците да се предадат, съобщи украинският министър председател Денис Шмигал.

" Градът към момента не е паднал ", сподели той в предаването " Тази седмица " на американската телевизия NBC. По думите му някои елементи на обсадения град към момента са под контрола на украинските сили.

Шмигал сподели още, че другата седмица Украйна ще изиска спомагателна финансова помощ по време на пролетната среща на Международния валутен фонд и Световната банка, която ще се състои във Вашингтон. " Нуждаем се от още пари, с цел да изпълняваме филантропичните и публичните си отговорности ", съобщи украинският министър председател. " Към момента стопанската система ни работи на половина, тъй че се нуждаем от финансова поддръжка ", изясни той.

В момента в Украйна има бюджетен недостиг от към 5 милиарда $ на месец, сподели още украинският министър председател. Междувременно Европейският съюз заяви, че ще отпусне още 50 милиона евро с цел да помогне на Украйна да се оправи с филантропичната рецесия, съобщи ДПА.

Украйна ще получи 45 милиона евро за филантропични планове, а останалите 5 милиона са планувани за планове в прилежаща Молдова, която от началото на войната одобри стотици хиляди украински бежанци. Парите са част от пакета от един милиард евро, който Европейската комисия отпусна предходната седмица на донорската конференция " Подкрепа за Украйна ".

Европейски Съюз заяви, че досега е дал общо 143 милиона евро за филантропична поддръжка на засегнатите от съветската инвазия, означи Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР