Останалите рискуват достъпа до данните и парите сиВъпреки рисковете за

...
Останалите рискуват достъпа до данните и парите сиВъпреки рисковете за
Коментари Харесай

Само 50% от потребителите правят бекъп на данните

Останалите рискуват достъпа до данните и парите си

Въпреки рисковете за данните, едвам половината от потребителите вършат аварийни копия на своята информация

Бумът в онлайн покупките ускорява риска от компрометиране на данните на потребителите, съхранявани на разнообразни устройства, от които те пазарят в интернет.
още по тематиката
По данни на Deloitte, 83% от потребителите възнамеряват онлайн покупки по време на коледните празници, като ще похарчат с 228 $ повече, в сравнение с през 2016 година, считано за едно семейство.

В същото време киберпрестъпниците също възнамеряват да употребяват устройствата на потребителите за кражба или криптиране на данните за откуп, което може да добави още 636 $ приблизително към празничните разноски, предизвестява компанията за сигурност Лаборатория Касперски.

Но макар рисковете за данните, едвам половината (50%) от потребителите вършат аварийни копия (бекъп) на своята информация, а 34% позволяват отвод от основаване на аварийно копие в режим онлайн. Това може да остави доста консуматори без пари и достъп до данните им, сигнализират специалистите по сигурност.

Най-простият метод да се избегне сходен сюжет е регулярното аварийно прекопирване на данни. Освен това специалистите предлагат потребление на защитни решения изключително при покупки онлайн или влизане в интернет от общодостъпни Wi-Fi зони.

В частност, Лаборатория Касперски поучава потребителите да купуват единствено от тествани уеб сайтове и услуги с префикс https в адреса, да създадат няколко копия на скъпите си данни, като най-малко едно от тях да се съхранява в облачно вместилище, и не на последно място – да употребяват надеждни пароли за всички свои сметки и услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР