Останалите моряци на борда на кораба „Царевна“ имат достатъчно провизии

...
Останалите моряци на борда на кораба „Царевна“ имат достатъчно провизии
Коментари Харесай

Останалите моряци на „Царевна“ започват да изтеглят кораба

Останалите моряци на борда на кораба „ Царевна “ имат задоволително хранителни запаси за към месец. Това съобщи Николай Стефанов, който е корабен управител на компанията оператор на плавателният съд. На борда остана капитана и четирима моряци – двама българи и двама украинци.

Той се е чул последно с тях към 6 часа тази заран, като те са декларирали, че всичко е умерено и приготвят кораба за неговото евакуиране.

Според него вредите по „ Царевна “ не са съдбовни за пай преход и той може да бъде придвижен до място, където да бъде ремонтиран. Необходими са и още седем души екипаж, с цел да може да се случи това.

„ Физически останалите моряци са добре, само че психическото напрежение към този момент им е допълнително, само че сега са доста постоянни. Шапки долу, същински моряци. Осигуряваме им часове, в които да беседват с околните си “, съобщи Стефанов пред БТВ.

Той е безапелационен, че по този начин стеклите се условия, в случай че продължат, може да се стигне до банкрут на компанията, като тя може да издържи още към месец.

Според него корабът може да бъде изтеглен до 2-3 седмици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР