Останалите четирима са настоящи и бивши военни на различни нива

...
Останалите четирима са настоящи и бивши военни на различни нива
Коментари Харесай

Разкриха шефа на шпионската група за Русия

Останалите четирима са сегашни и някогашни военни на разнообразни равнища в системата, двама от тях са настоящи, а един сега е шеф на класифицираната регистратура на Народното събрание. По неофициална информация на " 24 часа " ставало дума за Любомир Медаров.

Шпионската група е основана от някогашен управителен кадър на военното разузнаване, който проверяващите нарекоха " Резидент ". " Неговата съществена задача е била да построи незаконна агентурна мрежа, за тази цел той вербувал лица, които във връзка със служебните си отговорности са имали достъп до класифицирана информация на Република България, НАТО И Европейски Съюз ", заяви гворителката на прокуратурата Сийка Милева.

Обученият в Русия шпионин стиковал работата на всички участници - от военните до брачната половинка му.

" Същата се е употребява с доверие на съветските дипломати, упълномощени у нас. Тя е играла ролята на медиатор сред резидента и чиновници на посолството на Руската федерация, като е предавала информация и парични средства ", добави Милева.

Записи от следствието демонстрират по какъв начин " Резидентът " коментира по какъв начин да маскират и предават информацията при срещи в заведения за хранене, на тенис тренировки или в колата си. Включително по какъв начин да счупят сим картите на телефоните си, в случай че бъдат хванати. Записи демонстрират още снимане на документи от служебните компютри на военните, преброяване на пари и промяна на валута в обмен бюра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР