Останал без работа заради изолацията, един фотограф се заема да

...
Останал без работа заради изолацията, един фотограф се заема да
Коментари Харесай

Безработен фотограф помага на деца от цялата страна

Останал без работа поради изолацията, един фотограф се заема да помогне на всички, чиято работа е да учат от домовете си. Когато не могат да си разрешат компютър, отсреща е той - поправя и подарява, към този момент на десетки деца. Допреди два месеца животът на Васил Николов бил изпълнен с правенето на блестящи фотоси на прочувствени моменти. „ Ние сме привикнали на много динамичен живот. Имам поради, че нямаме еднообразна работа. Всеки ден сме на разнообразни места ”, споделя той пред NOVA.

Днес обаче действителността е друга. " В момента не се организират никакви събития - нито сватбени, нито фирмени мероприятия. Аз персонално от 7 март не съм работил безусловно нищо ", добавя фотографът.

Вместо да се пробва да приспособи действителността към себе си, Васил се приспособил към нея. Но не с цел да печели, а с цел да оказва помощ. " На щерка ми й се наложи да се образова онлайн. Тя е на 13 години, нямаше личен преносим компютър. И аз потърсих в интернет и открих един втора ръка. Помислих, че не всички деца ще могат да си вземат компютър, тъй като това не е нещо, което е доста на ниска цена “, показа още Васил Николов.

Така му хрумва, че може да бъде потребен на децата, които нямат опция. Публикува във Фейсбук, че търси използвани компютри за онлайн образование. За малко време познати и непознати му изпращат десетки. И работещи, и развалени, които в този момент поправя. А по-късно подарява. " Преинсталирах ги, почиствах ги. Слагах малко повече оперативна памет, по-голямо пространство и нова батерия. След това ги изпращах посредством куриерски компании. Бих споделил, че съвсем във всички регионални градове съм изпратил най-малко по един преносим компютър. Вече към 30 и няколко устройства съм изпратил, имам още най-малко 10 ", изясни фотографът.

Мария Владева е начален преподавател от Любимец. Преди месец инцидентно научава за акцията на Васил. Свързва се с него и няколко дни по-късно в учебното заведение идват два преносимия компютър и един таблет. „ В класа в този миг имахме три деца, които изпитваха усложнение - нямаха сега устройства, с които да работят. И с колежката обмисляхме вид по какъв начин да им помогнем. Децата към този момент работят с тях. Това са извънредно старателни деца, дейни в часовете. Страшно доста сме му признателни. И се надяваме да има повече такива хора като него, с такива работещи хрумвания, които да оказват помощ “, описа преподавателката.

След като получили компютрите, децата от Любимец изпратили и фотоси. Изискване, което Васил има към всички. Защото, до момента в който е без работа, възприятието, че прави положително, е това, което топли душата му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР