Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви,

...
Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви,
Коментари Харесай

Борисов: Папата ми каза да продължим да правим мостове и магистрали

" Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате положителни връзки със прилежащите страни, да изграждате мир, мостове ". Това е споделил папа Франциск на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София, оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и акцентира, че България ще продължава да работи за мир в района.
" Добрият комшия е повече от родственик " - споделяме в България. Народът се радваше, видях го ", уточни министър-председателят.
" Продължавайте да изграждате мир, сейте положително ". С тези думи приключи срещата сред Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.
След изпращането министър председателят съобщи пред публицисти, че благодари на всички стотици, взели участие в посрещането на папата и се извини на тези, които не харесват папа Франциск, както и за тежкия трафик по време на визитата му.
" Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-много с отношението към децата, мисля, че беше положително усещане. Най-силното обръщение, което той насочи от София е мирът ", съобщи Борисов.
" Продължавайте да вършиме мостове и автомагистрали на Балканите, бяха последните му думи към България ", добави Борисов.
" Доста неща сподели, само че в негово лице имаме един другар на България и то огромен... Когато три дни се разхожда из България - това са положителни резултати, " добави още министър председателят.
Той добави, че България постоянно е била отворена към мигрантите: " Ние постоянно сме били такива, епохи наред и постоянно доста ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните... Нашата история е такава, че по този начин сме бягали и ние, по този начин са ни приютявали преди епохи и нас... Тези войни ги вършим ние, ние от съюзите, в които сме. "
На въпрос по какъв начин ще разяснява отсъствието на представители на българската православна черква по време на молитвата за мир Борисов сподели:
" Аз в Божиите работи не се греша. Господ е назначил и папата, и патриарха. Така е решил, по този начин е сторил. На мен персонално ми беше доста прелестно да видя да целува кръста на нашия патриарх. След като това са решили... това е тяхно решение. "
" Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкоз доста от една международна интрига, която няма нищо общо, само че по този начин или другояче този атентат се свързваше с България години наред. ", съобщи още министър-председателят.
Светия Отец беше на Апостолическо пътешестване в България сред 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.
Папа Франциск ще посети през днешния ден Скопие. Денят в столицата на Северна Македония е разгласен за неработен поради огромния интерес от визитата. Очакват се над 15 000 души на площада в Скопие. Както и за нас, по този начин и за Северна Македония папата изпрати особено послание към народа. В Скопие ще посети мемориала на Майка Тереза, ще се помоли с водачи от разнообразни вероизповедния и ще се срещне със обществено слаби хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР