Osram Licht AG препоръча на акционерите си да приемат предложението

...
Osram Licht AG препоръча на акционерите си да приемат предложението
Коментари Харесай

Германската Osram, която има завод и в България, скоро ще е с нов собственик

Osram Licht AG предложи на акционерите си да одобряват предлагането за придобиване от страна на австрийската AMS AG, което прави оценка немския производител на осветителни каузи в автомобилната промишленост на $4,4 милиарда. Така сагата със промяната на собствеността на сдружението, което има и цех край Пловдив, е към своя край.

Първоначално през юли 2019 година консорциум, в който влизат американските Bain Capital и Carlyle, предложи €3,4 милиарда за немското сдружение. По-късно в наддаването се включи и AMS, която непосредствено предложи 10 % награда, с цел да скапе към този момент подписаната договорка. Въпреки съмненията, свързани със " стратегически разлики " и метода на финансиране, Osram въпреки всичко се реши на договорка с австрийската компания, която е снабдител и на Apple Inc.

Сключеното съглашение ще отбрани чиновниците на Osram от съкращения, свързани със сливането, най-малко до 2022 година А препоръчаната цена от €41 за акция " съставлява подобаваща оценка на компанията ", споделят от сдружението.

Предложението към акционерите е годно до 5 декември и е третият опит на AMS да придобие Osram. В опит този път да прокара съглашението, австрийската компания смъкна и прага за най-малък брой добити акции до 55 % от общите.

Междувременно Osram регистрира спад на облагата преди лихви, налози, обезценки и обезценка от 43 % до €86 милиона. Прогнозата за 2020 година подсказва " доста лимитирано " усъвършенстване и " повдгиа въпроси за дълготрайни капацитет на компанията ", споделя анализатори на Morgan Stanley. Германската компания страда от спада в автомобилната промишленост.

За цялата фискална 2019, приключила в края на септември, Osram регистрира €343 милиона чиста загуба. През миналата година компания бе на облага от €188 милиона.

" Osram не чака производството на коли да се възвърне в кратковременен проект ", споделят от компанията.

Компанията има повече от век история, а към днешна дата за нея работят 26 200 чиновници. Към края на фискалната 2018 година приходите ѝ са в размер на 3,8 милиарда евро.

Една от индустриалните бази на групата се намира в България. Тя е ситуирана наоколо до Пловдив, а в нея бяха вложени 50 милиона лв.. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР