Оспорвана надпревара за кметския пост в София очакват от Алфа

...
Оспорвана надпревара за кметския пост в София очакват от Алфа
Коментари Харесай

Фандъкова губи преднина пред Манолова в битката за София

Оспорвана конкуренция за кметския пост в София чакат от " Алфа Рисърч ".

Проучване на социологическата организация, извършено сред 3 и 7 октомври, демонстрира, че актуалният градоначалник Йорданка Фандъкова резервира най-малък задатък от 36,3% пред Мая Манолова (34,6%).

За сметка на това във вота за общински листи ГЕРБ има доста по-голяма преднина по отношение на Българска социалистическа партия - надлежно 32,1% против 21,4%. Тя обаче не е задоволителна за болшинство в бъдещия Общински съвет.

" Демократична България " затвърждава мощните позиции, които реализира на евроизборите с 15,5% избор за общинска листа и 10.7% за своя претендент за кмет Борислав Игнатов.
 Снимка 446891
Източник:

Десет дни след старта на предизборната акция декларираната изборна интензивност доближава 45,3%. Това е с към 4% повече спрямо 2015 година и от " Алфа Рисърч " чакат, че тя даже ще надвиши тази стойност заради по-високата готовност на гласоподавателите, предизвикана от мощните кандидатури и действителното съревнование сред тях. Тази година за кметския пост в столицата се съревновават 20 претенденти.

Според социологическата организация тазгодишните локални избори ще са доста оспорвани, защото ще тестват прекосяването на дясно-центристката в ляво-центристка външна страна. Плюсът за Йорданка Фандъкова е, че съумява да удържи гласоподавателите на ГЕРБ в тази комплицирана настройка. Плюсът за Мая Манолова е, че съумява да разшири обичайния Българска социалистическа партия избор с близо 10 на 100. В тази обстановка при балотаж основен ще е ценностният избор на симпатизантите на " Демократична България ", предвиждат от " Алфа Рисърч ".
 Фандъкова бие Манолова с 5%, предвижда Центърът за разбори и маркетинг
Фандъкова бие Манолова с 5%, предвижда Центърът за разбори и маркетинг

Ако изборите бяха през днешния ден, актуалният кмет ще завоюва 43,2%, а Мая Манолова - 39,2 %

Към момента претендентът на Демократична България арх. Борислав Игнатов събира 10,7% поддръжка измежду твърдо решилите да гласоподават. Поради по-слабата си начална известност по отношение на останалите той има капацитет за растеж, най-малко до равнищата на листата (15,5%).

Залагайки на Ангел Джамбазки, Вътрешна македонска революционна организация отбелязва отбелязва двоен пробив - усилва резултата си за общинската листа (6,1%) и реализира четвърта позиция за кметската конкуренция (6,9% избор за Ангел Джамбазки).

Кандидатът на гражданското съдружие " Спаси София " остава на пета позиция с резултат от 4,8%.
 Снимка 446892
Източник:

Останалите 15 участници събират сумарно малко под 7% от вота на твърдо решилите да отидат до урните.

Вотът за партийните листи сочи водещи позиции за ГЕРБ, на 10% отдалеченост от Българска социалистическа партия. На трета позиция се подрежда " Демократична България " с 15,5%. Вътрешна македонска революционна организация с 6,1% е идващият сигурен участник в бъдещия Столичен общински съвет съгласно " Алфа Рисърч ".

От социологическата организация чакат, че бъдещият 61 членен Столичен общински съвет ще бъде съвсем толкоз фраг ментиран, колкото и сегашни я, което вещае сложни времена за столичния кмет.

" Маркет линкс ": Манолова изпреварва в борбата за София

За някогашния омбудсман биха дали своят вот 27,4% от запитаните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР