Оспорвана битка се очаква и в Пазарджик за кметското място.

...
Оспорвана битка се очаква и в Пазарджик за кметското място.
Коментари Харесай

Бивш полицай и предприемач се изправят пред Попов в...

Оспорвана борба се чака и в Пазарджик за кметското място. Пръв съобщи присъединяване си във вота наесен актуалният градоначалник Тодор Попов. След три мандата на поста той още веднъж ще се яви като самостоятелен претендент, ще има и своя листа съветници, както и кметове за дребните обитаеми места. Засега не се загатват други имена от неговия тим.

Попов е роден в Пещера на 26 декември 1967 година. Управлява от 2007-а, когато завоюва първия си мандат след оспорвана борба и балотаж с дотогавашния кмет Иван Евстатиев. През 2011-а бележи втора безапелационна победа, и то от първи тур. Дотогава в историята на Пазарджик няма различен кмет, спечелил втори мандат, а единственият определен без балотаж е Георги Терзов през 1992 година. Четири години по-късно преборва на втори тур претендента на ГЕРБ Найден Шопов и печели третия си мандат.

Само три дни след Попов, навръх имения си ден - 25 март, разгласи кандидатурата си и предприемачът Благо Солов, с поддръжката на коалиция. В предходните локални избори той бе един от мощните съперници на сегашния градоначалник. Класира се трети по резултати с 6345 гласа. Към момента е водач на група общински съветници, които са съпротива на локалната власт.

Особено изненадваща и необикновена бе поръчката за кметския пост на Арлин Антонов, някогашен шеф на полицията в Пазарджик, останал в спомените на локалните със зрелищна акция против ромската престъпност през 1992 година Той се кандидатира с постинг във Facebook, без да оповести другаде желанията си. Първоначално мнозина не повярваха, а в мненията си питаха дали това не е подправен профил.

Бившият топ служител на реда също претендира да става кмет не за първи път. Предишният му опит е от 1995 година, тогава се стига до единствения до момента в България балотаж сред трима кандидати ​- Арлин Антонов, Слави Генов и Панайот Ляков.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще заложат на надпартийни кандидатури. Втората огромна изненада за вота наесен бе издигнатият от ръководещата партия кандидат-кмет ​-комисар Иван Панайотов. Той е дълготраен огнеборец с над 36 година стаж в управлението на пожарната. Номинацията стана факт два дни след излизането му в пенсия, откакто навърши 60.

Факт е, че в локалната общественост Панайотов се радва на огромно почитание и благосклонности, има кристална биография, потвърден експерт и има всички шансове за високи резултати от изборите.

Българска социалистическа партия, десните партии и АБВ към момента не са издигнали свои претенденти за Пазарджик.

Малко са и доказаните кандидати за кметските места в дребните общини. Досега изрично са декларирали присъединяване си в изборите досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки (ГЕРБ), сътрудника му и съпартиец от Велинград Костадин Коев, Марин Рачев от Септември също бе номиниран от ръководещите. Червените са показали единствено един собствен претендент - 54-годишния електроинженер Тодор Радев. За него съвсем нищо не се знае, защото е нов състезател на политическата сцена, а от партията към този момент са обявили нищожни данни от биографията му.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР