Оспорвана битка на кметските избори за София показват последните социологически

...
Оспорвана битка на кметските избори за София показват последните социологически
Коментари Харесай

Кой ще спечели битката в София: Социологията с различни прогнози

Оспорвана борба на кметските избори за София демонстрират последните социологически подучвания.

Йорданка Фандъкова води в кметската конкуренция за столицата пред Мая Манолова, сочи изследване на „ Сова Харис”.
Фандъкова: Призовавам госпожа Манолова да си обясни връзките с господин Борисов Така тя отговори на упрека на главния си конкурент, че столицата се ръководи не от кмета, а от скришен кръг „ Орлетата ”
Фандъкова получава 31,2%, а Манолова - 24,7%. Третата позиция е за претендента на „ Демократична България” Борислав Игнатов с 7,06% поддръжка.

Проучването е направено сред 9 и 16 октомври. То е извършено по поръчка на вестник " Труд " от организация „ Сова Харис” измежду 1000 български жители по метода на стандартизираното изявление в дома на респондента.

Същевременно изследване на „ Маркет Линкс” дава преднина от 4% за Мая Манолова. Тя получава 36% поддръжка, а Йорданка Фандъкова – 32%.
Манолова: " Орлетата ” на Борисов, а не Фандъкова ръководят София "Това са доближените предприемачи, които редят публичните поръчки в Столична община ", съобщи тя
Резултатът е подобен с този от предходното изследване и още веднъж би трябвало да се каже, че разликата попада в обсега на вероятните статистически отклонения. Трети е Борислав Игнатов със 17% и прогресивен тренд.

Представителното изследване за София на „ Маркет Линкс” е извършено по поръчка на OFFNews сред 5 и 20 октомври. Обем на извадката е 868 респондента, интервюирани посредством директно персонално изявление и онлайн анкета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР