Оспорваме и обжалваме Вашето бездействие да проведете своевременно първото заседание

...
Оспорваме и обжалваме Вашето бездействие да проведете своевременно първото заседание
Коментари Харесай

ГЕРБ: ЦИК остави за два часа сутринта изборния процес неуправляем и безконтролен

" Оспорваме и апелираме Вашето безучастие да проведете навреме първото съвещание на ЦИК в изборния ден при неговото разкриване. Вместо това съвещание е планувано за 9 часа - два часа след старта на гласуването ". Това пишат в до ЦИК от предизборния щаб на Политическа партия ГЕРБ. Според тях по този метод за цели два часа изборният развой в най-важния миг – началото на гласуването, е останал неуправляем и безотговорен от страна на висшия професионален изборен орган.

" Включително и на процедура, ЦИК се е отказала от пълномощията си за два часа и е отсрочила решаването на проблемите, зараждащи при откриването на гласуването с машини. Комисията отсрочва и разпореждането си да се допусне подмяна с различната форма на гласоподаване - с бюлетини, заради зародили непредвидени спънки в секциите. Това безучастие съществено е препятствало началото на гласуването и е довело до голословно закъснение използването и осъществяването на закона в голям брой секции в страната ", считат още от партията.
 Росица Матева: Взехме решение в 42 СИК гласуването да продължи с хартиени бюлетини Росица Матева: Взехме решение в 42 СИК гласуването да продължи с хартиени бюлетини
От Централната изборна комисия (ЦИК) взеха решение за 42 Секционни изборни комисии (СИК) в страната да бъде прекратено гласу...

" Считаме нарушаването за изключително значително, което въздейства за вярното и законосъобразно реализиране на изборите през днешния ден. ЦИК не може да забавя или отсрочва упражняването на пълномощията си в ущърб на изборните права на жителите. Още повече, че чак в 11.00 ч. на 11.07.2021 година ЦИК взе да позволи прекосяване към гласоподаване с бюлетини в секциите, в които има установени механически проблеми с машините. Това е невиждано нарушение на Конституционни изборни права ", безапелационни са от Политическа партия ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР