Оспорихме всички действия на правителството като незаконни. Това обяви лидерът

...
Оспорихме всички действия на правителството като незаконни. Това обяви лидерът
Коментари Харесай

БСП иска оставки заради кризата с чумата

Оспорихме всички дейности на държавното управление като противозаконни . Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след незабавната среща при Цвета Караянчева. Тази заран Караянчева всичка председателски съвет в Народното събрание поради рецесията с чумата по животните в Странджа.

Земеделският министър, вътрешният министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи са срещнали председателския съвет със обстановката.

Всичко направено до тук е нелегално , беше безапелационна Корнелия Нинова. Левицата е недоволна, че се избиват животни без предизвестие. Не се правела и стерилизация.

 Нинова прикани ръководещите да не ескалират напрежението, тъй като е на ръба
Нинова прикани ръководещите да не ескалират напрежението, тъй като е на ръба

Смята, че съзнателно се крие информация, влиза се в домовете на мощ и се избиват животни

Лидерът на социалистите настоя да се извършва законът. Ако стопаните заведат иск, страната ще бъде наказана , както предизвести тя.

Искаме всъщност да се обясни защо става дума, настоя още аленият водач. Докато не се потвърди, че става въпрос за чума , да се вземат карантинни ограничения. По думата на Нинова страната е съгласна да предприеме препоръчаните от Българска социалистическа партия ограничения и дотогава да не се убиват животни.

 Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково
Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково

Чакат и решението на Административния съд

Корнелия Нинова счита, че има задоволително учредения за оставки .
Затова и левицата желае оставката на земеделския министър Румен Порожанов , а отговорност би трябвало да поеме и министър председателят.

Лидерът на Българска социалистическа партия предизвести, че има заплаха от гражданско непокорство . Затова е настояла всички дружно да се оправят със обстановката и да успокоят хората.
Не може да изправяш полиция против народ , разяснява Нинова.

 Чумата е опасност за отглеждането на животни и националната сигурност
Чумата е опасност за отглеждането на животни и националната сигурност

Прекалкулират цените за компенсации, а Порожанов подава оставка, в случай че Борисов изиска

Припомняме, за първия случай в Ямболско бе обявено преди три седмици . По-късно бе дадена и специфични конференция.

Умъртвяването на животните поради риска от чума е единствената допустима мярка при създалата се обстановка. Това обясниха по време на първата конференция по тематиката от БАБХ.

Според шефа на организацията Дамян Илиев обаче неналичието на връзка със стопаните е преднамерено издирван резултат, с цел да се предотврати укриване на добитък.

До момента към 4 000 са унищожените животни в шестте огнища.

Заради усложнената конюнктура в Шарково - живи вериги и блокирани пътища, към момента не са евтаназирани 400 животни.

Именно в Шарково се появи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се включи в гражданските митинги. Отделно на това Българска социалистическа партия внесоха в прокуратурата и искане да се направи инспекция на дейностите на институциите.

От през днешния ден стартира и изплащането на обезщетения на засегнатите стопани, като министър Порожанов съобщи, че ще се търсят спомагателни пера, по които те да могат да бъдат обезщетени .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР