Оспорена е легитимността на Христо Иванов и Атанас Атанасов поради

...
Оспорена е легитимността на Христо Иванов и Атанас Атанасов поради
Коментари Харесай

Искане до съда: Да заличи регистрацията на Демократична България – Обединение за изборите

Оспорена е легитимността на Христо Иванов и Атанас Атанасов заради изтекли пълномощия в управителните органи на „ Движение Да, България “ и " Демократи за мощна България ", излиза наяве от тъжба пред Централната изборна комисия до Върховния административен съд.

В нея се упорства за изтриване на регистрацията на коалиция " Демократична България – Обединение " и недопускането ѝ за присъединяване в изборите за народни представители на 14-ти ноември.

" Оспорвам легитимността на предоставените документи, приложени към заявката заради изтекли мандати и пълномощия на управителните органи на партия " Движение Да, България “ – Националния съвет, и на партия " Демократи за мощна България " – национално управление, които по съответните им устави само могат да взимат решения по отношение на явяване на избори, да вземат участие в обединения, както и да излъчват представляващ партията ", се сочи в жалбата. Данните на подателя са заличени, а буквите му са И. Г.

Според него са оскъдни политическото съглашение за присъединяване в изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на двете партии, съставящи обединението " Демократична България – Обединение ", тъй като нямало законно решение на Националния съвет на " Движение Да, България " Христо Иванов да съставлява партията. Нямало и законно решение на националното управление на " Демократи за Силна България " Атанас Атанасов да съставлява политическата конструкция.
 Христо Иванов: Логично е Демократична България да поддържа Лозан Панов Христо Иванов: Логично е Демократична България да поддържа Лозан Панов
" Предстои груповите органи на трите партии в обединението да вземат официално решение за поддръжка на кандидатурата на Лозан Панов за прочие..

 



 

Жалбата е подадена на 2-ри октомври, а през днешния ден Върховен административен съд е разпоредил на ЦИК да я окомплектова с административната кореспонденция и да я изпрати във Върховния съд неотложно. Съдът се произнася в тридневен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР