Особеностите и недостатъците на най-новите автомобилни двигатели ще станат известни

...
Особеностите и недостатъците на най-новите автомобилни двигатели ще станат известни
Коментари Харесай

Най-капризните двигатели на вторичния пазар, част I

Особеностите и минусите на най-новите автомобилни мотори ще станат известни след четири-пет години. Моторите, с които се оборудват огромна част от използваните коли, обаче към този момент са добре познати на механиците. Руското сп. " За рульом " сформира ранглиста на най-капризните измежду тях.

Всички елементи в антирейтинга са инсталирани всеобщо на разнообразни модели, а от време на време и на разнообразни марки коли. При всеки от тях са регистрирани едни и същи проблеми, обусловени от избрани особености в структурата. Разбира се, надалеч не всички мотори в класацията са обречени на повреди - другояче маса производители просто биха банкрутирали. Това обаче не значи, че нямат недостатъци, които могат да доведат до скъпи поправки.

Анализът на " За рульом " постанова мнението, че съществена причина за техническите неизправности на актуалните мотори е прекомерно комплицираната структура. Модерните технологии имат своите преимущества, само че изискват съответното обслужване. Турбокомпресорите, да вземем за пример, по предписание усилват топлинните натоварвания. Болно място на някои мотори пък е ангренажната верига, което единствено допреди десетилетие бе немислимо, а проблеми при други основават сегментите и горивната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР