Особено важно е образователният сектор да бъде в крак със

...
Особено важно е образователният сектор да бъде в крак със
Коментари Харесай

Мария Габриел: Цифровите технологии правят обучението по-увлекателно и резултатно


Особено значимо е просветителният бранш да бъде в крайник със скоростното развиване на цифровите технологии. Това не е елементарно. Училищата би трябвало да гледат надалеч напред във времето и технологиите могат да ги поддържат в тази задача посредством персонализиране на процеса на образование, концентрирайки се върху обучителни действия на равнището на трудност, което е уместно за обособения възпитаник. Това съобщи комисарят по цифровата стопанска система и общество по време на полемика за мястото и ролята на цифровите и интерактивни техники и технологии в просветителните институции, в която участваха представители на Министерство на образованието и науката, парламентарни комисии и към 200 шефове и учители от община Ботевград.

Българският еврокомисар сложи мощен акцент върху триъгълника учители-ученици-родители като крайъгълен камък за сполучлива цифрова промяна на образованието.

Тя означи още, че образователната аналитика да вземем за пример може да разреши идентифицирането на рискови възпитаници. „ Цифровите технологии вършат образованието по-увлекателно - виртуалната действителност има преимуществото да дава на децата опцията да виждат, чуват и усещат, като че ли са на място във физическия свят. Така те могат да схванат какво е чувството да летиш с галактическия полет на Аполо 11, с който Нийл Армстронг кацна на Луната “, даде образци за значимостта на цифровите технологии в образованието Мария Габриел.

Тя показа с участниците някои от основните дейности на Европейската комисия, ориентирани в поддръжка на цифровото обучение. Освен финансирането на проучвателен стратегии за същински пробиви в нововъведенията в региона на цифровото обучение, постоянно се мери напредъка при цифровизирането на учебните заведения в страните членки на Европейски Съюз, което оказва помощ за предприемане на последващи стъпки. Друга съответна активност включва поддръжката за високоскоростен интернет в учебните заведения, с цел да се ползва видео образование да вземем за пример. Комисарят показа, че с Механизма за съгласуваност на Европа се слага задачата за въвеждане си слагаме за цел да въведем финансиране, което да подсигурява, че учебните заведения ще имат достъп до високоскоростна интернет връзка до 2025 година

Друга активност по проекта за деяние за цифрово обучение, за който осведоми Мария Габриел, включва разрастването на мащаба на SELFIE. Това е забавен, безвъзмезден онлайн инструмент за самокритика, който разрешава на учебните заведения да правят оценка до каква степен са сигнали в потреблението на цифрови технологии за образование. Целта е до края на 2020 година SELFIE да се употребява от един милион студенти, учители и учебни заведения водачи в цяла Европа и в Западните Балкани.

Комисарят означи значимостта на самите учители да се даде опция да се образоват за придобиване на по-добри цифрови умения, които по-късно да приложат при работата с цифрови принадлежности в просветителния развой. Такива благоприятни условия дават националните обединения за цифрови умения, Европейската седмица за програмирането, като тук тя насърчи учебните заведения да организират действия и отвън рамките на тази профилирана седмица.

Не на последно място тя притегли вниманието върху тематиката за поощряване на повече девойки да изберат обучение в науката, технологиите, инженерството, предприемачеството. Мария Габриел показа елементи от тактиката си за повече дами в цифровия бранш, като означи значимостта на битката със стандартите, поощряване на цифровите умения и обучение измежду девойките и покровителство за повече дами бизнесмени.

„ Нужно е да останем съсредоточени също върху провокациите, които цифровата промяна основава пред онлайн сигурността. През февруари стартирах общоевропейска акция за повишение на информираността#SaferInternet4EU като част от Европейската тактика за по-безопасен интернет за децата. Тази акция предизвиква онлайн сигурността, медийната просветеност и кибер хигиената за деца, родители и учители. Кампанията има собствен уебсайт и можете да употребявате оповестените на него просветителни принадлежности във вашата работа “, съобщи българският еврокомисар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР