Особено важно е да следим своето кръвно налягане. В някои

...
Особено важно е да следим своето кръвно налягане. В някои
Коментари Харесай

Какво означава ниска долна граница на кръвното

Особено значимо е да следим своето кръвно налягане. В някои случаи можем да имаме хипертония без никакви признаци, само че тя в дълготраен проект може да окаже съществено въздействие върху здравето на другите органи и системите в тялото ни.

Кръвното дава основна информация за вероятните болести, от които страдамеМалко хора разпознават знаците, издаващи евентуалните проблеми.

Всеки е наясно, че кръвното налягане има два индикатора, по които се регистрира - горна и долна граница. По-голямо внимание нормално обръщаме на горната, наричана систолична. Долната граница на кръвното, позната като диастолична, също е доста значима.
 Тези 3 питиета намаляват най-бързо равнищата на кръвната захар Тези 3 питиета намаляват най-бързо равнищата на кръвната захар
Диетата с високо наличие на мазнини, захар и холестерол доста усилва риска от диабет. Здравословното хранене може освен да...

Повечето хора имат терзания по отношение на високото кръвно налягане. Ниското обаче също е допустимо да провокира проблем. Това положение се назовава хипотония и значи горна граница, по-ниска от 90 и долна – по-ниска от 60. Какво ни демонстрират ниските индикатори на долната граница?

В последните години лекарите от ден на ден обръщат внимание и на ниските стойностии на долната граница на кръвното. Понякога при естествена горна граница може да има отклонения в диастоличното налягане. Състоянието е рисково за сърцето.

Ако долната граница на кръвното налягане е доста ниска, тогава сърцето не получава задоволително количество О2 чрез кръвта. Така може да се стигне до намаляване на сърцето. Счита се, че риск за такова затруднение има при хора, страдащи от исхемична болест на сърцето.

Симптомите на ниско диастолично кръвно налягане, което може да се дефинира като изолирано се назовава, когато долната граница е доста ниска, т.е. със стойност под 60, а горната граница е естествена – с индикатор, по-висок от 90 най-често могат да бъдат отмалялост, замаяност и даже припадъци в някои случаи. При такова положение кръвта не стига до сърцето. Понякога страдащите от сходно положение може да усещат болежка в гърдите или зной. Проблемът в някои случаи прогресира, като тогава признаците са отичане в глезените, сърдечни палпитации, комплициране.
 Разкриха ефикасна ТАЙНА: Как се смъква кръвното за 5 минути без медикаменти Разкриха ефикасна ТАЙНА: Как се смъква кръвното за 5 минути без медикаменти
Високото кръвно налягане е проблем, който тревожи хиляди хора по целия свят. Ако и вие страдате от това, наложително посетете доктор. Длъ...

Популярни са най-много 3 аргументи за ниската долна граница на кръвното. Използването на алфа-блокери е една от тях. С възрастта последователно се артериите губят еластичността си. Част от по-възрастните хора са с ниско диастолично налягане, тъй като артериите не са към този момент задоволително преносими.

Ако консумирате прекалено много сол, това също е евентуална причина за ниска долна граница. Така съдовете с времето по-лесно губят елестичността си.

Лечението на положението, наречено изолирана диастолична хипотония, е мъчно. Необходими са чести визити при кардиолог, който да следи развиването.

В случай, че ниското кръвно налягане се отнася и за долната, и за горната граница, тогава може да се подхващат избрани ограничения и с помощта лекарства или диета положението да се стабилизира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР