Особено тежко и гнусно престъплъение в Провадия е било разкрито

...
Особено тежко и гнусно престъплъение в Провадия е било разкрито
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ: Прокуратурата разкри жестоко убийство с изнасилване в Провадия!

Особено тежко и гнусно престъплъение в Провадия е било разкрито – това разгласи на ексклузивен брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Със 72-часова мярка за задържане в следствения арест в морската столица се намират двама братя на 17 и 14 години – изнасилили, ограбили и умъртвили 77-годишна жена.

Тежкото закононарушение е било осъществено в тъмните часове на денонощието в сряда против четвъртък. За него се схванало едвам през вчерашния ден, откакто комшия на жертвата се усъмнил, че нещо не е наред. Наблюавал, че от дни в къщата в Провадия свети, само че комшийката му не дава отговор на повикванията. Обадил се на сина й, който споделил да влязат вътре и да ревизират да не бе да се е случило нещо с майка му. Съседите заварили страшна панорама – жена лежала безжизнена, с забележими следи от принуждение по тялото.

След като на мястото пристигнала оперативна груба, още от първичният оглед станало ясно, че старата жена е душена, пребита до гибел, а също така и поругана.

„ Веднага беше стартирана работа по „ горещи следи” и за часове бяха открити извиършителите на това тежко закононарушение. Задържани, а все още и с повдигнато обвиняване за осъществяване на обир, съпроводен с ликвидиране, са двама братя. Те са на 14 и 17 години. Установено е, че жертвата им – 77-годишна жена, е душена, удряна с тъп предмет и изнасилена”, съобщи пред публицисти окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Той добави, че 77-годишната жертва е извикала седмица преди деня на закононарушението двамата братя да й пренесат дърва. Заплатила им 20 лв. за услугата. Те видели, че има пари и това се оказал претекст да се върнат в къщата й – за да я ограбят. От дома на убитата стара жена са взети пари и движимости като занапред следва оценка на предмета на грабежа.

На въпрос дали причинителите са български жители, той отговори по този начин: „ Български жители са, от един избран етнос. Но този факт няма връзка с извършителството на закононарушението или с наказателната отговорност по отношение на тях, която ще последва”.

Задържаните братя са Осман Юсуф на 14 години и Станислав Митков на 17 години. Те са с голям брой престъпни регистрации. Според по този начин настоящото в България законодателство, те могат да получат надлежно от 5 до 12 и от 3 до 10 години затвор.

Нещо извънредно значимо и в същото време потресаващо при този безгранично противен случай е, че два,ата причинители са посочили по време на разпитите нулева сдържаност към това, което са направили.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР