Особено рискови по отношение на COVID-19 са хората с хематологични

...
Особено рискови по отношение на COVID-19 са хората с хематологични
Коментари Харесай

COVID-19: Има значение коя кръвна група сте, маската пречи на образованието

Особено рискови във връзка с COVID-19 са хората с хематологични болести. Това съобщи доктор Велизар Шиваров, който посочи, че рискът е 40 пъти по-висок от този при хора без онкозаболявания. Хората с рак на кръвта би трябвало да бъдат защитавани извънредно прецизно, акцентира той.
Попитан от Нова телевизия дали има значение каква кръвна група си при COVID-19, Шиваров разяснява проучване от Италия и уточни, че да – в случай че си с кръвна група 0, има по-малък риск да се разболеете, както и по-малък риск болестта да протече по-тежко. Повече за откритото от науката по отношението на връзката " кръвна група – COVID-19 ",!
 Бой с полицията на митинг против ограниченията за ковид в Лондон Бой с полицията на митинг против ограниченията за ковид в Лондон
Пореден митинг поради карантинните ограничавания заради пандемията от ковид SARS-CoV-2 в Лондон докара до конфликти с полицията, с...
Според доктор Шиваров, слагането под надзор на COVID-19 ще е композиция както от ваксина, по този начин и от други ограничения, превантивни. А на въпрос дали би трябвало да има смяна в ограниченията в посока стягане, лекарят подсети, че още при започване на пандемията беше говорено за сюжета, при който има от време на време разпределяне на ограничения и по-късно стягане, съгласно обстановката.
Прекарвайте колкото се може повече време на слънце. Няма нещо, което като елементарна мярка да е потвърдено отвън носенето на маска и пазенето на отдалеченост. При признаци, търсете лекарска помощ, заключи Шиваров. И разяснява във връзка с приема на витамин D, че не е потвърдено, че оказва помощ при настъпила зараза с ковид, само че добави, че в случай че нещо не вреди, може да се взема, поради ново американско проучване, че има резултат от витамин D върху имунната реакция против SARS-CoV-2.
Същевременно, пред Българска национална телевизия психолингвистът Стела Богомилова акцентира на следното – с носенето на маски се блокира социализирането. Тя изясни, че когато лицето е покрито, не можем да възприемаме не просто израза му, което обогатява усещането от казаното, само че даже може да не разбираме добре – тъй като следенето с очи е блокирано и се намаялва усещането заради безусловно нечуване на думи, защото не сме видели формата на устата при изговарянето им.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР