Особено място в размислите му за държавното управление намира прокуратурата.

...
Особено място в размислите му за държавното управление намира прокуратурата.
Коментари Харесай

Борисов: Ако Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират

Особено място в размислите му за държавното ръководство намира прокуратурата. Според Борисов поради министър Бойко Рашков и неговите способи " единствено прокуратурата остана поддръжник на демокрацията ". Впуска се и в размишления за ролята на Министерство на вътрешните работи в структурата на страната и подрежда полицията до прокуратурата като проверяващ орган. " Те не би трябвало да се трансформират в репресиращи. Ако има смяна и в случай че има разумни оферти, тъй че да няма законова опция това да се позволява, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно поради това в Министерство на вътрешните работи разделихме политическото от професионалното управление.

А в този момент министърът в Министерство на вътрешните работи е всичко. ", споделя Борисов и доколкото признава неточности, поделя виновността с Цветан Цветанов, като е бил вътрешен министър: " Не мога да кажа, че Цветанов е отговорен и аз не съм знаел. Кръщаваше интервенции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е позор, като се сетя какво сме правили. Заради това в този момент е доста възстановителен интервал за партията и хората в нея, с цел да не допуснеш повече такива неточности. Примерът ви е верен. Те ( " Продължаваме промяната " ) летят по нанадолнището с цялостна мощ, повтаряйки всички наши неточности. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го бъркат за 1 ден. "

Но на фона на Рашков съгласно Борисов единственият страж на демокрацията се явява прокуратурата: " И дано го кажа, основният прокурор бе определен по разпоредбите на българските закони. Ето в този момент министър председателят Петков сподели, че желае да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата - какво става с политическия ти конкурент?! Но това изявление от премиера не звучи скандално очевидно. "

Оказва се, че Борисов е доста удовлетворен, че прокуратурата ще ревизира серийните номера на кюлчетата от фотосите на нощното му шкафче в " Бояна ": " Първо, в никакъв случай не съм имал кюлчета. Аз се веселя, че желаят да ревизират, тъй като ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с другари, че в случай че съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам доста огромни съмнения кой го направи и аз ще го потвърдя. Изядох към този момент шамарите по тематиката, само че дано ревизират.

Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на който и да било и постоянно съм считал, че би трябвало да бъда еднообразно и равно далечен. Аз не съм склонен с решението на прокуратурата и по проблема с премиера Петков, само че щом са го решили, аз го одобрявам. Толкоз. "

Борисов продължава да се счита за най-подготвения общественик сега в България. " Аз даже и в страната не виждам по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера. (...) В банковия съюз и чакалнята на еврозоната бяхме преди Хърватия, а Хърватия в този момент ще влезе в зоната. А България няма да влезе. Защото те не работят за това. Транспортният министър излиза и ти споделя, че си е оставил на семейството компанията, а е началник на съперника - на пощите.

Първото му решение на Министерски съвет е да си направи летището в Русе, с цел да може да си върви. Това не е ли спор на ползи?! Бизнесът на господин Петков е хранителни добавки и първото решение е да си вземе БАБХ на директно послушание. Да не е при Корнелия Нинова, а да е при него. Ако го правехме ние, представяте ли си какво щеше да се случва?! Днес ставам министър председател и от на следващия ден вършат летището в Божурище да мога да си вървя със аероплан до Банкя. Не се прави по този начин. "

На две места в диалога акцентира какъв брой умно е постъпил да построи " Балкански поток ", тъй като " да, когато строихме “Балкански поток” една от задачите беше, че когато през една територия минава южният газов кулоар, тя не е цел. (Има поради военна цел.) Това съм го мислил геостратегически по какъв начин ще стои. Помните моето изявление, че желая в Черно море да има газопроводи, туризъм, платноходки. " България заплати 3 милиарда лева за директния газопровод, от който газ в България не остава, а свързва Турция със Сърбия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР