Основното училище Свети Климент Охридски“ в село Константиново получи одобрение

...
Основното училище Свети Климент Охридски“ в село Константиново получи одобрение
Коментари Харесай

Училище във Варненско с организация за дистанционно обучение при слети паралелки

 Основното учебно заведение " Свети Климент Охридски “ в село Константиново получи утвърждение за образуване на слети паралелки на последното съвещание на Постоянната комисия " Наука и обучение "   към варненски общински съвет. Причина за това са дребният брой деца, които посещават образователното заведение, оповестява Радио Варна.

Така от години в учебното заведение децата от разнообразни класове учат дружно, в това число и по време на отдалеченото образование, което се наложи, поради кодив-кризата.

Тази година учебното заведение в село Константиново посрещна единствено един първокласник. Общият брой на всички възпитаници е 40, което е причина да бъде направено всичко допустимо образователното заведение да се резервира в дребното обитаемо място и да не се постанова децата да пътуват всеки ден до огромния град. Така от години в Константиново се учи в слети паралелки. В една класна стая влизат децата от първи и трети клас, в друга от втори и четвърти, а в трета – шести и седми. Единствено петокласниците са в независима паралелка, тъй като са 11 на брой и нормативната уредба разрешава толкоз възпитаници да образуват обособен клас. На всички тях преподават седем учители, сподели за Радио Варна шефът на учебното заведение Ивелина Георгиева. Няма значение какви са паралелките при организирането на отдалечена форма на образование, изясни директорката.

" Обучението е по един и същи метод. Организацията е една и съща. Имаме създадени вътрешни правила и логаритъм за прекосяване на образование в електронна среда. Избрали сме виртуална класна стая към електронния дневник, който употребяваме. Ако се наложи, за наслада до този миг не се е наложило, имаме подготвеност да преминем към образование от разстояние и това образование не е по-различно от същото в естествените паралелки, които са от един клас, а не са слети. “

По-малкият брой възпитаници е оказал помощ доста по-бързо  да провеждат отдалечената форма на образование предходната образователна година, сподели още Ивелина Георгиева.

" 100 % от учениците от самото начало бяха обхванати в образованието от разстояние. Всички имаха устройства – преносим компютър, компютър или таблет и всички дейно се включиха в образованието. “

За благополучие в учебното заведение в Константиново към днешна дата няма случай на инфектиран с ковид – нито дете, нито възрастен. И там, като във всички други учебни заведения, са взети нужните защитни ограничения, съобразени с условията на министерството на опазването на здравето.

" Децата и учителите са с маски в учебно заведение, съгласно рекомендациите от МОН. Учебният развой протича обикновено. Учителите изясняват, здравното лице организира беседи, класните ръководители припомнят всяка заран разпоредбите. Засилена стерилизация и по-строг надзор. Много от нещата, които в този момент въведохме като противоепидемични ограничения ние и преди този момент сме ги ползвали, тъй че нищо за децата и учителите не се е трансформирало “, каза за Радио Варна шефът на учебното заведение Ивелина Георгиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР