Основното търсене на складови площи в Стара Загора е за

...
Основното търсене на складови площи в Стара Загора е за
Коментари Харесай

Имот, който повече се наема, по-малко се купува

Основното търсене на складови площи в Стара Загора е за наемане, и по-малко за покупка. Именно заради това търсенето на пространства е върху парцели ново строителство, издигнати с термопанели и железна структура и задоволителен терен към тях за маневриране на транспортни средства с построена цялостна инфраструктура. „ Определено нараства ползата от страна на вложителите в закупуването на имоти за застрояване на складови площи. В момента това се постанова като наклонност, която ще продължи да нараства”, разяснява Огнян Георгиев от платформата БГсклад.

Над 170 е броят на складовите пространства, които се отдават чартърен в Стара Загора все още, сочи информация в най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg. Повечето пространства са с повърхност сред 35 и 70 кв.м. и могат да бъдат наети против сумата от 150-200 лева на месец. Склад от 150 кв.м. се отдава против 450 лева В Индустриална зона – запад месечната лихва може да доближи и 600 лева за складово помещение от 130 кв.м., а такова от 250 кв.м. се оферира на стойност от 900 лева

По друго е положението на пазара във Велико Търново. „ През последното шестмесечие всички сегменти на пазара на бизнес парцели не престават да се развиват динамично, офисният – движен от развиването на IT и ВРО секторите, а комерсиалният, логистичният и индустриалния – от нарасналото ползване, разширението на пазара и лимитираните нови планове. Силното търсене на офиси и търговски площи, съпроводено с дефицита на нови качествени такива, дава убеденост на вложителите да започват нови планове, множеството от които ще са факт през идващите години”, разяснява Любомир Филипов от БГсклад. Стратегическото местонахождение и идното създаване на основните за района автомагистрали вършат имотния пазар прелъстителен е мнението на локални анализатори.

За разлика от Стара Загора тук предлагането на хранилища чартърен е три пъти по-малко. Оферират се едвам 40-тина парцела. Сред най-големите хранилища, които могат да бъдат наети в града е помещение от 1000 кв.м, което се намира в кв. „ Колю Фичето”. Месечният наем е 3067 EUR, сочи публикация оповестена в профилирания уебсайт imot.bg. Повечето от парцелите, които се оферират, са ситуирани в Промишлена зона-Запад и Юг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР