Основното събитие на UFC 248 определено не оправда очакванията за

...
Основното събитие на UFC 248 определено не оправда очакванията за
Коментари Харесай

Адесаня надви Ромеро в скучен сблъсък, освиркан от феновете на UFC 248

Основното събитие на UFC 248 несъмнено не оправда упованията за представление и съвсем през цялата си дълготрайност бе съпроводено от освирквания от трибуните в зала " Т-Мобъл " в Лас Вегас. Освиркванията бяха още по-осезаеми на фона на миналата извънредно вълнуваща среща за купата в категория " сламка " при дамите, в която Уейли Жан съвсем обезобрази Йоана Йеджейчик.

Adesanya retains the title in one of the strangest title fights in recent UFC history. #UFC248 pic.twitter.com/C0BVQB7fXa
— Pub Sports Radio (@PubSportsRadio) March 8, 2020 Все отново Израел Адесаня (19-0 MMA, 8-0 UFC) надви над Йоел Ромеро (13-5 MMA, 9-4 UFC) с методично извършена борба без непотребни опасности и даже без доста разход на сила. Той нарани водещия десен крайник на колумбиеца с лоукиковете си и точно тази тактика се оказа задоволителна за съдиите, които му присъдиха успеха с 48-47, 48-47, 49-46. За разлика от епичния конфликт при дамите, надали някой ще желае да си спомня дълго за Адесаня - Ромеро. 42-годишният колумбиец, сребърен медалист в свободната битка от Олимпийските игри в Сидни 2000, загуби първия си същински късмет за купа, тъй като в предходните два случая не влезе в категория и действително нямаше опция да заслужи колана.

Romero and Adesanya share some words after #UFC248 pic.twitter.com/pM8qNHJvyC
— ESPN (@espn) March 8, 2020 Йоел стартира с леко странна стойка, в която просто беше имобилен с висок противоположен гард, което продължи най-малко минута, до момента в който Адесаня се чудеше по какъв начин да го предизвика да се раздвижи. Нито един удар не бе пробван даже в първата минута и половина, като и двамата сменяха от време на време гардовете си, само че очевидно не желаеха да рискуват при започване на борбата. Освирквания се чуваха от трибуните поради тоталната липса на деяние, само че почитателите просто бяха капризни от вълнуващия женски дуел преди главното събитие, в който Уейли Жан подчини Йоана Йеджейчик в героичен конфликт.

Israel Adesanya takes down Yoel Romero to remain the UFC middleweight champ Face with look of triumph#UFC248 pic.twitter.com/oYrgpXn2jm
— @me2Ajas (@me2Ajas) March 8, 2020 Ромеро пласира ляво кроше в задачата в първия случай, в който Адесаня реши да съкрати дистанцията. Шампионът вкара ляв външен лоукик и това бе първото му попадение в рунда при 1 минута оставаща до края. Африканецът, основан в Нова Зеландия, направи още един ляв лоукик и се регистрира единствено с това в първата част, а Ромеро нямаше по какъв начин да се измори при толкоз ниско движение и липса на екшън.

That winning punch from Israel Adesanya...#UFC248 pic.twitter.com/laI2fiwv1k
— Rudebwoypee (@rudebwoypee24) March 8, 2020 Адесаня стартира с десен челен кик и изглеждаше, че желае да увеличи най-малко леко оборотите, тъй като може и да беше изгубил първия рунд единствено поради едно ляво кроше. Точно същото ляво кроше бе пласирано от Ромеро в първите 45 секунди на втората част, само че първенецът бързо се окопити. Адесаня опитва десен хайкик, а след това направи два лоукика от отдалеченост. Колумбиецът продължаваше да е ексцентричен и даже опита с пестник да уцели крайници на съперника си, само че вместо това " изяде " ляв лоукик в кръста.

Ромеро препъна Адесаня и опита да го завърши с " чукове " в клинч, само че първенецът бързо се измъкна и изглеждаше незасегнат след избухливата офанзива. Нов ляв лоукик в кръста бе насочен от африканеца, който обаче още не смееше да съкратява дистанцията. По-добрата успеваемост на киковете може би вдигаше акциите на първенеца в очите на съдиите, а другояче Ромеро явно бе заслужил почит със силата на крошетата си.

Адесаня не можа сполучливо да пласира ляв хайкик и още веднъж се концентрира върху водещия крайник на противника. Шампионът стартира много по-често да нападна, въпреки и с нараснало внимание и при към момента постепенно движение. Ромеро опитва ново ляво кроше, само че загуби равновесие и падна, единствено че Адесаня се стремеше просто да се отдалечи от него. Колумбиецът стартира да залага на кикове отвреме в точния момент, само че като цяло изоставаше по този индикатор. Израел въпреки всичко увеличи леко оборотите в третия рунд и го организира сполучливо стратегически, без да поема непотребни опасности.

Реферът Дан Мираглиота взе странното решение да подкани бойците да бъдат по-активни и да " дадат на съдиите нещо, за което да се заловен ". Адесаня се движеше към противника си и търсеше междина в гарда му, само че можеше да пласира само лоукикове. Първият опит за десен прав в актива на първенеца приключи с бъркане в очите за в допълнение отчаяние на почитателите в залата. Ромеро се възползва от опцията да си почине и да бъде прегледан от доктор в клетката. Колумбиецът реализира тейкдаун, само че Адесаня се изправи мигновено и двамата се рестартираха в стойка в средата на осмоъгълника. Ромеро опитва тежки леви крошета, само че отбраната на Адесаня бе на високо равнище, като той продължаваше да обработва водещия десен крайник на съперника си и към края на четвъртия рунд го бе наранил доста. Колумбиецът завърши частта с несполучлив опит за тейкдаун и още едно несполучливо кроше.

Епизодичните експлоадирания на Ромеро към този момент не му носеха необикновен триумф и той не изглеждаше (обичайно за него) обезпокоен от ниското движение и привършването на времето. Адесаня сполучливо прилагаше тактиката си да пласира външни леви лоукикове и да заобикаля близка отдалеченост, както и да се пази от тейкдауни. Последният рунд не оферираше особени замени, а първенецът искрено бягаше от противника си, когато биваше притиснат за секунди. Ляв хайкик на Адесаня бе отчасти пласиран, а във финалните 60 секунди кандидатът подтикваше съперника си да спре да бяга. Хубав ляв лоукик на първенеца бе контриран с ляво кроше от колумбиеца, като сирената постави завършек на разочароващата откъм очакване за представление борба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР