Основното нещо не е емоционалната реакция на западните лидери на

...
Основното нещо не е емоционалната реакция на западните лидери на
Коментари Харесай

Песков: Основното е, че западните лидери се запознаха с интервюто на Путин

Основното нещо не е прочувствената реакция на западните водачи на изявлението на съветския президент Владимир Путин с журналиста Тъкър Карлсън, а фактът, че те се срещнаха с него. Това сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков пред публицисти.

„ Те в действителност към този момент имаха опция непрекъснато да се срещат с позицията на съветския президент Владимир Путин, в този момент тя им беше изцяло показана. Доколкото разбирам, те се възползваха от тази опция – това е прочувствената реакция евентуално поради обстановката, в която се намират страните им сега “, сподели Песков, отговаряйки на молба да разяснява реакцията на немския канцлер Олаф Шолц и английския министър председател Риши Сунак на изявлението за съветския водач.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи в коментар за kp.ru, че „ Шолц не се е подчинил на заповедта на Съединени американски щати да не гледа изявлението “. Говорейки за реакцията на Сунак, дипломатът назова английските министър председатели от последните години „ слабоволни хора “.

Интервюто на Путин с Карлсън беше оповестено в нощта на 9 февруари. Значителна част от двучасовия диалог беше отдаден на украинския спор и връзките на Русия със Съединени американски щати, НАТО и Запада като цяло. Самият публицист по-рано сподели, че през 2023 година към този момент се е опитал да направи изявление с съветския водач, само че е получил възбрана от управляващите на Съединени американски щати.

Източник: ТАСС

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР