Основното нещо, което трябва да бъде ясно на всички, е,

...
Основното нещо, което трябва да бъде ясно на всички, е,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Не може да се разчита на Газпром

" Основното нещо, което би трябвало да бъде ясно на всички, е, че на " Газпром " не може да се разчита . " Това съобщи пред БНР някогашният министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

По думите му когато България е имала най-голяма потребност, сдружението не е изпълнило контракта си. България заплати за газа, както беше несъмнено по нашия интернационален контракт, а  " Газпром " стопираха доставките за България ", добави той.

Според него е политически лекомислен дебатът за връщането на страната ни в договаряния с снабдител, който е потвърдил, че не може да подсигурява нашата енергийна сигурност. Лорер бе безапелационен, че в продължение на години, България е била държана според от " Газпром ".

По думите му българската страна може и би трябвало да отбрани българските жители от високите цени и на електрическа енергия и на газ. Това го сподели нашата администрация предходната зима, като определихме над 4 милиарда лв. за този тип помощи за енергийни потребности на жителите и на бизнеса, добави той.

Лорер уточни, че нямаме подсигурени терминали за полутечен газ, нито приключена газова връзка с Гърция. Според него това съзнателно не се е случило в предходните 10 години. Политическата отговорност за това, че България е оставена да зависи от един снабдител на нефт и газ, който е Русия, може да бъде обяснена единствено и само с корупционни практики по веригата на тези доставки, добави някогашният министър.

По отношение на идните избори Лорер съобщи, че до края на седмицата ще има изясненост дали Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят с обща кандидатура. Основно е дали гласоподавателите на Политическа партия и Демократична България виждат по-силно обръщение в това двете партии да са дружно още преди изборите, или избират да се явим настрана, с ясното схващане, че по-късно ще управляваме дружно, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР