Основно училище Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново чества своя

...
Основно училище Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново чества своя
Коментари Харесай

Над 1500 бивши и настоящи възпитаници честваха 50-годишен юбилей на Основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ в Търново

Основно учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ във Велико Търново празнува своя 50-годишен празник. Над 1500 някогашни и сегашни учители и шефове, стотици възпитаници, техните близки, доста посетители, академични преподаватели, общественици и представители на разнообразни институции и организации се събраха в Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “, с цел да уважат тържеството на школото. Заедно с тях бе и кметът на Старата столица Даниел Панов.
 pe_640x427  pe1_320x480  pe2_640x427  pe3_640x427  pe4_640x427
По време на празника за първи път прозвуча и новият химн на учебното заведение, чийто текст е на Цветелина Маринова, спечелила оповестения от учебното управление конкурс. Музиката и аранжиментът са на преподавателя Добрин Пелтеков.

„ Днес учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий е на водещо място измежду всички образователни заведения в цяла България, даващи главно обучение. Многобройните достижения на учениците от разнообразни олимпиади и надпревари са горделивост за Велико Търново и за нас. Тези триумфи издигат престижа и престижа на нашия град като център на просветата и духовността, като историческа и духовна столица на България. Благодаря ви, скъпи учители, че давате познания на младите генерации на Старата столица, че ги възпитавате в дух на родолюбие и ги вдъхновявате “, съобщи Даниел Панов.

Той напомни, че двамата му синове също са ученици на школото.
Подарък от името на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов към учебното заведение бе Старопрестолна грамота, Почетен знак и ваучер за закупуване на техника и консумативи.

Приветствени думи насочиха също регионалният шеф проф. Любомира Попова и началникът на Регионалното ръководство по образованието Розалия Личева. Сред гостите бе и ръководителят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Специален привет за всички учители, възпитаници и посетители бе танцувално осъществяване на децата от ДГ „ Соня “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР