Основно ремонтираният път от Враца до Криводол е в окаяно

Основно ремонтираният път от Враца до Криводол е в окаяно ...

Шофьорите псуват! Тировете „изядоха“ новия път до Криводол, а шефът на АПИ във Враца нехае /снимки/.

Основно ремонтираният път от Враца до Криводол е в окаяно състояние, след като няколко месеца основният трафик към „Дунав мост“ 2 бе пренасочен по него, видя репортер на агенция BulNews. Трасето бе рехабилитирано през есента на 2016 г. и изнесе тежестта от затварянето на международния път Е-79 заради реконструкцията на моста при село Краводер.
Повече от 30 години живеещите в Криводол очакваха този ремонт и затова те сега открито недоволстват от състоянието, в което се намира тази отсечка. Дали заради некачествения ремонт за повече от 4 млн. лв., извършен от „Трейс“, или от минаването на ТИР-овете, но част от асфалта е сериозно  компрометирана. Най-тежко е положението в лентата за движение към Враца, където дупките са толкова големи, че са релна предпоставка за тежки пътно-транспортни произшествия.
Въпреки, че тези язви на пътя са от няколко седмици, от областното пътно управление не предприемат никакви мерки те да бъдат отстранени. Тъй като обществото не е ясно колко години е гаранцията на пътя, остава да гадаем дали „Трейс“ или АПИ са длъжни да ремонтират компрометираните участъци от него. 
В същото време шефът на Пътното във Враца Веселин Николов тича да дава сладникави интервюта във фалирали медии, вместо да изпълнява служебните си задължения. По тази причина се очаква през зимните месеци шофьорите да продължат да трошат колите си в дупките по новия път и да си купуват винетки.

Източник: bulnews.bg