Основният въпрос е какво ще се случи с министрите на

...
Основният въпрос е какво ще се случи с министрите на
Коментари Харесай

Чуждестранни медии: Русия я очакват времена на велики маневри

Основният въпрос е какво ще се случи с министрите на съветското държавно управление в този момент и какъв брой от тях ще могат да се върнат в състава си. " Посланието на президента Путин до Федералното заседание и последвалата оставка на държавното управление на Медведев озадачиха западните медии. Те допускат, че препоръчаните промени в конституцията са първата огромна проверка на политическата система на Русия от 1993 година

Ден преди този момент съветският президент Владимир Путин насочи обичайно обръщение до Федералното заседание. Експертите означават, че в речта на президента се слага невиждан акцент върху битката с бедността, поддръжката на фамилиите, развиването на образованието и подобряването на виталния стандарт. Путин също предложи редица огромни промени в конституцията на страната. Освен всичко друго, да се повери на Държавната дума правото да утвърди кандидатурата на министър-председателя и на цялото държавно управление.

След резултатите от президентското послание, министър председателят Дмитрий Медведев съобщи, че в Русия са планувани редица фундаментални промени, които ще внесат обилни промени освен в Конституцията, само че и в салдото на силите като цяло. „ Очевидно е, че държавното управление би трябвало да даде на президента опцията да вземе всички решения, нужни за това “, сподели Медведев и разгласи оставката на държавното управление с цялостна мощ. След това Путин предложи кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна работа Михаил Mishustina за поста на министър-председател на Русия.

Чуждите медии реагираха прочувствено на нововъведенията, подготвящи се да бъдат въведени в съветската политическа система.

„ Тези конституционни промени са първата огромна проверка на политическата система на Русия след 1993 година, когато Борис Елцин вкара танкове в центъра на Москва. В съпоставяне с Елцин, който беше извънредно неизвестен в страната, Путин има огромна персонална мощ и поддръжка от хората, тъй че може решително да промени системата, както сметне за добре “, написа The New York Times.

От своя страна английският The Independent показва променената логичност на назначението на министър председатели в Русия. „ Тази сензационна стъпка прави едно знамение кой ще стане правоприемник на Путин през 2024 година Досега министър-председателят, който беше на този пост от 2008 до 2012 година, беше обсъждан като най-вероятният претендент. Не се знае дали неговото отдръпване от фронтовата линия на политиката изцяло ще го лиши от шансове. Въпреки това, този, който ще управлява държавното управление на негово място, ще бъде общопризнат като главен кандидат за тази роля “, допуска изданието.

Парижката Ле Фигаро означи предложенията на Путин по отношение на измененията в Конституцията: „ Основната препоръчана мярка е ориентирана към усилване на ролята на Народното събрание при образуването на държавното управление и даване на прерогатива за избор на министър-председател, който ще бъде длъжен да назначи президентът. Сега Държавната дума единствено удостоверява избора на президента. "

Френският Льо Монд от своя страна дефинира обстановката в Русия като " време на огромни маневри ", а Алязеера назова оставката на Медведев " главен ремонт ". Но доста по-емоционално на новините от Москва реагират в Испания и Италия.

И по този начин, Ел Пайс написа, че „ непредвиденото оповестяване на промените и неочакваната промяна на държавното управление са най-големият политически потрес за Русия през последните години “. А водещият италиански вестник Corriere della Sera към момента не съумя да разбере проектите на Путин за 2024 година, „ само че, несъмнено, той стартира радикални промени в конституционната система на Русия “.

„ Путин евентуално към момента не е решил коя конструкция ще помогне за поддържане на стабилността, която всички руснаци считат за най-важна. Това е най-хубавият плод на двадесетия рожден ден на Путин “, прибавят италианските медии.

В същото време Си Ен Ен се чуди за ориста на останалите министри. „ Основният въпрос е какво ще се случи с министрите на съветското държавно управление в този момент и какъв брой от тях ще могат да се върнат в състава си. Един от най-интересните образци е, несъмнено, съветският външен министър Сергей Лавров, който се трансформира в лице на съветската външна политика. Ще има ли и тук някакви промени? “, Попита журналистът Люк Макги.

Германия също е загрижена за ориста на основния посланик на Русия. „ Знаем, че Лавров въобще не е млад и от дълго време заема поста си. Ще бъде ли преназначен или ще бъде открит нов човек? Вече единствено тъй като Лавров има богат опит и сериозна тежест в държавния уред, с това могат да бъдат свързани огромни промени, които ще бъдат значими за двустранните връзки. Разбира се, назначението на министър-председателя също има значение, само че в дълготраен проект ", съобщи немският политически анализатор Фабиан Бъркхард в изявление за Дойче Веле.

Освен това идните промени в съветското държавно управление евентуално няма да окажат въздействие върху външната политика на Москва. „ В Близкия изток и към Китай политиката на Русия надали зависи от обособени политици. Но е доста забавно по какъв начин ще се развият връзките с Беларус - разновидността Путин да оглави Съюзната страна се смяташе за един от вероятните сюжети. Германия обаче би трябвало да се приготви за конфликтни и като цяло сложни връзки с Кремъл, които по разнообразни аргументи се утежниха през последните години “, прибавят немските медии.

Повечето водещи международни изявления са сюрпризирани от избора на Путин в интерес на кандидатурата на Мишустин, само че в това време означават предходните му достижения. „ Като началник на Федералната данъчна работа той съумя да модернизира неприятно известната и неефективна корупционна организация “, акцентира The New York Times.

Положително приказва за Мишустин и Agence France-Presse: „ Той има известност на ефикасен управител. Мишустин преструктурира и цифровизира данъчната работа, трансформирайки преди този момент много тромавата конструкция в ефикасна система ", отбелязва организацията, определяйки претендента за министър председател като " деен покровител на цифровизацията на съветската стопанска система. "

Но, може би, по-ярко от останалите за претендента за министър председател се приказва в Украйна. „ Мишустин организира съществена промяна в данъчната работа на Русия, вкара цифрови технологии и надзор върху данъкоплатците. Той може да бъде наименуван с известната в Украйна дума „ дигитализатор “, написа „ Страна “.

„ Основното, което поразява украинците, решили да вършат бизнес в Русия, е, че там е всекидневно да заплащат налози.

И фактът, че е основана тотална система за фискален надзор, която по някакъв метод даже надвишава европейските стандарти “, заключиха украинските медии.

Припомняме, че в четвъртък Държавната дума прегледа кандидатурата на Мишустин за поста на началник на държавното управление. Преди това Мишустин се срещна с всички парламентарни фракции. Кандидатурата му беше подкрепена от Единна Русия, Либерално-демократичната партия и Справедлива Русия. Комунистическата партия реши да се въздържа от гласоподаване.

Превод: Поглед.инфо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР