Основният въпрос е каква е системата за борба с мръсните

...
Основният въпрос е каква е системата за борба с мръсните
Коментари Харесай

Зам.-министър от времето на Сакскобургготски не смята, че санкциите по Магнитски ще засегнат силно икономиката ни

Основният въпрос е каква е системата за битка с мръсните пари. Трябва да е три равнища – мощно контролиран финансов бранш, регулатори – Българска народна банка, ДАНС, както и правосъдната система. В България дейно противопоставяне на прането на пари няма на нито едно равнище. Това съобщи Никола Янков, зам.-икономически министър в държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Но съгласно него, преди всичко трябвало да има звена в частния бранш, които да се борят с прането на пари.
Правителството се пробва да подбутне ДАНС и Национална агенция за приходите – тези служби би трябвало да си го вършат без да им споделя някой, да наблюдават има ли риск от пране на пари при огромни публични поръчки и систематизиране на еврофондове, продължи Янков пред bTV.
 Александър Томов: Няма изненада от глобите по закона „ Магнитски “ Александър Томов: Няма изненада от глобите по закона „ Магнитски “
Няма изненада по закона „ Магнитски “. Това сподели водачът на Движение „ ЗАЕДНО за смяна “ проф. Александър Томов п...
Според него, законът „ Магнитски ” е изработен, с цел да блокира глобените от международната финансова система и „ да им аргументи болежка ”. Янков не има вяра глобите да нанесат огромен удар върху българската стопанска система, тъй като персонално на него на американското финансово министерство не са му познати, не знае и с каква активност се занимават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР