Основният турски авиопревозвач Търкиш еърлайнс няма да изпълнява международни полети

...
Основният турски авиопревозвач Търкиш еърлайнс няма да изпълнява международни полети
Коментари Харесай

Търкиш еърлайнс удължи до 1-ви май прекъсването на международните полети

Основният турски авиопревозвач Търкиш еърлайнс няма да извършва интернационалните полети до 1 май, заяви през днешния ден в Туитър генералният шеф на компанията Билял Екши, представен от ТАСС.

" В рамките на ограниченията за попречване на разпространяването на ковид беше взето ново решение за прекъсване на вътрешните и интернационалните полети до 1 май. Преди това полетите бяха анулирани до 17 април ", уточни той.

Същевременно Екши посочи, че не всички вътрешни полети са анулирани и че самолетите " в стеснен режим ще летят до 14 огромни града в страната ", в това число Анкара, Анталия, Истанбул, Измир, Диарбекир, Трабзон, Коня и Адана, добавя Българска телеграфна агенция.

Телевизионният канал НТВ отбелязва, че от 29 март от всички пасажери, употребяващи вътрешни полети в Турция, се изисква да имат особено позволение за полет, което се издава от министерството на вътрешните работи за понижаване на риска от разпространяване на новия ковид. Разрешителното може да бъде издадено авансово или на летището след прекосяване през съответните процедури и медицински обзор.

По-рано Търкиш еърлайнс взеха решение да прекратят от 27 март до 17 април полетите до всички дестинации, като се изключи тези до Москва, Адис Абеба, Вашингтон, Хонконг и Ню Йорк. По-късно тези полети също бяха спрени.

Първият случай на ковид в Турция беше доказан на 10 март у локален гражданин, завърнал се от Европа. Общият брой на инфектираните доближи 15 679 души, умряли са 277 души, а 333 са оздравели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР