Основният център на един държавен буджет е човекът, гражданинът, данъкоплатецът.

...
Основният център на един държавен буджет е човекът, гражданинът, данъкоплатецът.
Коментари Харесай

Финансист: С тези увеличения на заплатите у нас България скоро няма да се отлепи от дъното

Основният център на един държавен буджет е индивидът, жителят, данъкоплатецът. И съобветно като се прави бюджет всяка година, би трябвало да се обърне внимание на това какви са проблемите, свързани с приходите, заплатите, пенсиите, обществените заплащания. Защото в България това, че може да има остатък и вместо да се трансферира за идната година, се изхарчва в края на годината. А той може да отиде и в запаса, за по-трудни времена. Това коментира финансистът Румен Гълъбинов при хаджи Тошко Йорданов, който води коментарно-аналитичното предаване " Студио Хъ " по телевизия 7/8.

Дори с тези нараствания за идващите две години от по 50 лв. на минималната заплата, България още веднъж остава страната с най-ниската заплата в Европа. Т.е. страната, с която дружно влязохме в Европейски Съюз - Румъния, в този момент има 445 евро минимална заплата, добави той.

Хърватия, която влезе 6 година след нас в Европейски Съюз също има минимална заплата, която е с над 25% по-висока от българската. Така че България с такива нараствания скоро няма да се отлепи от дъното, добави финансистът. 

И съгласно него освен това е бедата за естествения служащ в страната. " Всъщност не е правилно, че България е с най-ниския налог, тъй като с изключение на плоския налог ние плащаме и доста други неща. Да не приказваме, че България няма необлагаем приход. Т.е. и хората с най-ниски заплати дължат налози и осигуровки. Т.е. в случай че се вкара един подобен необлагаем най-малко, това би било една опция да се усилят приходите на най-бедните хора ", уточни Гълъбинов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР