Основният свидетел по делото „КТБ” и бивш служител на Цветан

...
Основният свидетел по делото „КТБ” и бивш служител на Цветан
Коментари Харесай

Основният свидетел по делото „КТБ” назова политици, които са ходили в банката

Основният очевидец по делото „ КТБ” и някогашен чиновник на Цветан Василев се изправи пред съда. Бисер Лазов коментира какво тъкмо се е случвало в банката и по какъв начин, съгласно него, се е стигнало до банкрута, заяви Би Ти Ви.

Разказът му стартира от 1994 година, когато се срещнал с Цветан Василев. До почивката, дадена от съда, разказът стигна до 2000 година, когато, съгласно Лазов, почнали да се зараждат политико-финансовите връзки сред банката и политици. В правосъдната зала той загатна няколко имена на политици, които е срещал в банката. Изречението, което е чул тогава от Цветан Василев, било, че "една дребна банка няма по какъв начин да оцелее, в случай че не поддържа положителни връзки с политиците ".

„ Всеки е нужно да си извърви пътя. Очевидно това ни завеща нашият шеф, който абдикира. Така че аз ще си го извървя”, съобщи пред публицисти Лазов. До момента той е бил разпитван 40 пъти, само че за пръв път се изправя пред съда.

"Целта на прокуратурата е обществото да разбере кой източи 7 милиарда лева от банката и къде отидоха тези пари ", разяснява заместник-главният прокурор Иван Гешев и добави, че в случай че главният очевидец удостовери показанията си пред проверяващите, ще стане ясно по какъв начин тъкмо е банкрутирала КТБ.

"Лазов е бил дясната ръка на Василев и следва да чуем и за "политическите трепети " на банкера ", сподели още Гешев. Той беше безапелационен, че от показанията на очевидеца ще се чуят още имена на обществени персони, с изключение на упоменатите досега (на Иван Костов и щерка му Мина).

Гешев съобщи, че нямало по какъв начин Бисер Лазов да бъде обвиняем, тъй като той не е измежду хората, отпускали заеми в КТБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР