Основният състав на новото правителство на Алексис Ципрас ще остане

...
Основният състав на новото правителство на Алексис Ципрас ще остане
Коментари Харесай

Ципрас запазва досегашния кабинет

Основният състав на новото държавно управление на Алексис Ципрас ще остане същият, както и предходния кабинет на водача на СИРИЗА, заяви РИА " Новости ", като се базира на вътрешен източник. Очаква се на следващия ден държавното управление да даде клетва в гръцкия парламент. Никос Кодзиас ще остане министър на външните работи, а Панос Каменос - на защитата, заяви източникът. Според него Ципрас към този момент се е срещнал с Кодзиас, като двамата са обсъждали присъединяване на премиера на идната Асамблея на Организация на обединените нации и на срещата на върха на Евросъюза.

За финансов министър още веднъж се спряга Евклидос Цакалотос, който организира заключителните договаряния за гръцките задължения. Йоргос Хулиаракис, който огловяваше служебното Министерство на финансите, ще управлява новосъздадено министерство аз реализация на меморандумите с кредиторите.

Има проблеми с претендентите за началник на Народното събрание, споделя източникът. Бившият вицепремиер Янис Драгасакис е отказал предлагането, сега Ципрас води договаряния с някогашните си министри Никос Вуцис и Тодорис Дрицас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР