Основният ремонт на моста над река Искър в кв. Курило

...
Основният ремонт на моста над река Искър в кв. Курило
Коментари Харесай

Поставят маркировка на ремонтирания мост в кв. Курило

Основният ремонт на моста над река Искър в кв. Курило влиза във крайна фаза.

Строителната бригада е почнала полагането на маркировка за делене на пътните платна. По време на ремонтните действия на  оборудването беше положен  нов изравнителен слой от армиран бетон, бяха инсталирани дилатационни фуги и бяха  положени хидроизолация и нова асфалтова настилка от два пласта компактен асфалтобетон. Строителните действия включват  нареждане на тротоарни блокове от бетон, монтаж на нови мантинела, железен парапет и защитна мрежа. Санирана е бетоновата повърхнина по връхната структура и долното строене. Тротоарните блокове са импрегнирани за предотвратяване от навлизане на вода. Ремонтирани са преходните плочи. Изградено е ново улично осветяване, инсталирани са 7 броя нови стълбове и ново електромерно табло.

„ Започнахме полагането на маркировката на пътните платна на моста. Предстои ни да правим възстановителни мероприятия по прилежащите на оборудването тротоари. След привързване на електрическото табло за уличното осветяване, мостът ще бъде дефинитивно признат и пуснат в употреба “, това разгласи по време на инспекция на строителните действия зам.-кметът по строителството в Следствен отдел към окръжна прокуратура инж. Ангел Джоргов.

След ремонтът обновеното оборудване ще бъде с ширина на пътното платно 7.50 м и с двустранно построени тротоари с ширина 1.75 м.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР