Основният проблем, с който се сблъскваме, когато боравим с парите

...
Основният проблем, с който се сблъскваме, когато боравим с парите
Коментари Харесай

3 основни финансови урока от живота

Основният проблем, с който се сблъскваме, когато боравим с парите си, е тяхното управлене, а не неналичието им, написа ABC Fact. Дори при минималната заплата всеки би могъл да съумява да живее без задължения и даже да заделя известна сума. 

Вижте идващите 3 важни финансови урока.

Платете на себе си

На първо място, задайте си цел. Например: желаете да заведете фамилията си на отмора. Поставете си изискване: с всеки приход да отделяте някаква част, да вземем за пример 5 % или 10%. Това ще бъде вашият запас, който няма да докосвате, каквото и да се случи. 

Създаване на авариен фонд

В идеалната обстановка с изключение на спестяванията, посочена нагоре, би трябвало да имате и различен авариен фонд. Това са парите, които отделяте при положение, че нещо се случи с приходите на фамилията. Резервният фонд би трябвало да бъде еднакъв на общоприетите разноски във вашето семейство за два или три месеца. 

Компетентно използвайте банкови артикули

Съвременните банкови карти оферират на своите консуматори по едно и също време cashback (частично възобновяване при покупки) и лихви по салдото. Можете сполучливо да употребявате кредитна карта, без да трупате дълг, а в противен случай - да печелите. Това е доста ефикасен финансов инструмент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР