Основният проблем на пазара на труда е липсата на кадри.

...
Основният проблем на пазара на труда е липсата на кадри.
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Основният проблем на пазара на труда е липсата на кадри

Основният проблем на пазара на труда е неналичието на фрагменти. Това съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

По данни на МТСП сред 6 и 9 хиляди младежи учат в разнообразни влиятелни европейски университети.

„ И от предходната година започнахме по-целенасочена работа с работодателските организации освен да предложим съответното работно място, само че и да предложим малко повече информация какви са търсенето и предлагането на работа, какви са трендовете и уговорките, които страната поема, със относителен разбор за вероятностите, които един младеж с влиятелно обучение може да откри в България “, изясни Русинова.

По думите ѝ ИТ секторът има рекордно висок ритъм на повишаване на приходите. За ИТ бранша междинната заплата е над 3 800 лева

„ Разработихме съответни финансови тласъци, които ще бъдат добре признати от младежите. Един младеж се интересува освен от съответната работа и кариерно развиване, само че и от останалата част от всекидневието си. За нас е значимо да решим освен проблемите на София, а и на доста работодатели. Големите компании и корпорации са в София с централите са, само че доста постоянно има дребни и междинни предприятия, които са в дребните обитаеми места на страната.

Един от тласъците, които ще предложим за този вид работодатели към заплатата, която те могат да предложат, в случай че се намират в дребен град, е половин минимална работна заплата като допълнение върху възнаграждението на младежа в границите на една година, ще поемем разноските за жилище и детегледачка в първите четири месеца, образование по български език за членове на фамилията “, разясни зам.-министър Русинова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР