Основният проблем на Емко е, че не притежава достатъчно складове,

...
Основният проблем на Емко е, че не притежава достатъчно складове,
Коментари Харесай

За Караниколов протестите на служителите на Емко приличат на рекет

" Основният проблем на " Емко " е, че не има задоволително хранилища , поради което бяха оставени към 100 контейнера муниции на индустриалната площадка. Тези контейнери би трябвало да са в хранилища, другояче е рисково ", разяснява министърът на стопанската система Емил Краниколов пред Българска национална телевизия.

" След като лицензът е върнат, " Емко " може да прави каквото желае с продукцията си. Производството не е спирано, а към този момент продукцията може да се продаде, като интерес има ", добави той. Недоумява за какво не престават митингите на служащите от " Емко ", вижда в това опит за " рекет " към страната.

 Политици приканват хората от
Политици приканват хората от " Емко " да поемат борбата с мафията

На митинга се чака Караниколов, протестиращите желаят Борисов да пристигна

Със съдействието на " Кинтекс " контейнерите на " Емко " са закарани на пристанище Бургас и се съхраняват при цялостна сигурност. Караниколов подсети, че " Кинтекс " е прекратил договорите си с " Емко " и е подписал с ВМЗ " Сопот ", с цел да обезпечи личните си контракти с трети страни-потребители. " Въпросът е за какво държавното сдружение " Кинтекс " е сключило контракт с по-скъпа частна компания " , добавя той.

Караниколов чака растеж на стопанската система от 4% до края на годината и подобен растеж на Брутният вътрешен продукт, като по растеж на Брутният вътрешен продукт България е в топ 4 в Европа.

" Доходите в частния бранш се усилват до 9,9%. Министърът на финансите обмисля увеличение на заплатите и в обществения бранш. Ще внеса предложение за ограничения за поощряване на вложителите, като ще предоставяме средства за образование на нови фрагменти. Искаме да покрием над 50%, а в райони с огромна безработица - над 70 . Науката и образованието би трябвало дейно да се влеят в стопанската система ", добави още той.

 Горанов даде обещание 55 млн. лева на Министерство на вътрешните работи
Горанов даде обещание 55 млн. лева на Министерство на вътрешните работи

Има растеж на приходите и потреблението, само че социалнослабите, които са пасивни на пазара на труда, не го усещат

Караниколов желае разговор и с опозицията, тъй като за стопанската система се желаят общи старания. " Икономиката се развива с съответни ограничения. Трябва да погледнем производството и високотехнологичния бранш ", добави той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР