Основният проблем, който стои пред пазара на недвижими имоти в

...
Основният проблем, който стои пред пазара на недвижими имоти в
Коментари Харесай

Големият проблем – ски курорти без сняг

Основният проблем, който стои пред пазара на недвижими парцели в зимните курорти, е неналичието на сняг във въпросните курорти. Прогнозата е, че към 2030 година, огромен брой от днешните зимни курорти, които са ситуирани на релативно ниска надморска височина, ще страдат от липса на сняг. Проблемът е обвързван с световното стопляне. Това слага притежателите на зимни курорти пред ново предизвикателство през зимните месеци.

Независимо от изобилния снеговалеж от началото на 2018 година упованията са, че през идващите години – до 2030 година, броят на преваляванията във френските Алпи, ще е доста по-малък спрямо настоящата година. „ Това е обвързвано с процесите на световното стопляне. Това ще накара феновете на ски да търсят по-високи места, в които да упражняват зимния спорт”, разясняват анализатори.

До 1989 година постоянно зимните курорти са се радвали на положителни зимни сезони. След 1990 година междинната температура е била към или над 1 градуса по Целзий. След тази година на квадратен метър са се изливали най-вече дъждове, което е намаляло снеговалежите до 25% и тази наклонност продължава, разясняват експерти.

Зимните курорти са застрашени от обстоятелството, че ще изгубят доста туристи, които посещават зимните курорти точно за практикуване на ски спускания. Липсата на сняг ще отблъсне част от евентуалните туристи, респективно това ще повлияе негативно на пазара на продажбите на зимни курорти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР